AlphaTauri gaat verdwijnen uit de Formule 1

News
donderdag, 29 juni 2023 om 11:30
yuki tsunoda gp spanje 2023f1688029900
Volgend jaar zal er geen team meer op de Formule 1-grid staan met de naam AlphaTauri. Red Bull heeft bevestigd dat er een naamsverandering komt, maar daar blijft het niet bij.
Sinds het overlijden van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz is er onzekerheid over de toekomst van AlphaTauri. De nieuwe leiding van de energiedrankjesfabrikant is naar verluidt geen fan van het tweede team. Zo waren er geruchten dat het team moest verhuizen naar Groot-Brittannië of het zou in de verkoop gaan.
Nu heeft Helmut Marko in gesprek met het Oostenrijkse Kleine Zeitung bevestigd dat er veranderingen gepland staan voor AlphaTauri. Volgens de adviseur van Red Bull Racing komt er een nieuwe naam voor het team en nieuwe sponsors. Daarnaast zal er een andere strategie gehanteerd worden.

“De koers is duidelijk. We gaan Red Bull Racing volgen voor zover de reglementen dat toelaten. Zelf ontwerpen is niet de manier.”

Wat wordt de nieuwe naam van AlphaTauri?

Welke sponsors er in de rij staan en welke naam het team krijgt, dat laat Marko niet weten. Mogelijk heeft een ander team zich ingekocht, om vervolgens in 2026 AlphaTauri helemaal over te nemen. Er zijn namelijk meerdere partijen die vanaf dat jaar mee willen doen aan de Formule 1, maar een nieuw team opstarten is geen garantie en een grote kostenpost.
Vanaf volgend seizoen zal er ook een nieuwe teambaas zijn bij AlphaTauri, de van Ferrari-afkomstige Laurent Mekies, en hoogstwaarschijnlijk een nieuwe coureur. Marko heeft zich in het interview namelijk ook negatief uitgelaten over Nyck de Vries: “Over hem zijn we niet tevreden, daar zijn we ook naar aan het kijken.”