Teambaas Red Bull: "Verstappen en zijn race engineer zijn net een getrouwd stel"

News
woensdag, 28 juni 2023 om 14:00
max verstappen gianpiero lambiase gp miami 2023f1687949938
Sinds zijn komst bij Red Bull Racing heeft Max Verstappen een hechte band opgebouwd met race engineer Gianpiero Lambiase. Volgens teambaas Christian Horner zijn de twee vaak net een getrouwd stel.
Het is momenteel alweer het negende seizoen van Max Verstappen in de Formule 1 en in acht daarvan hoort hij de stem van race engineer Gianpiero Lambiase door zijn oortje. De relatie tussen een F1-coureur en een race engineer is erg belangrijk, aangezien het de enige persoon is met wie ze de hele race communiceren en volledig op vertrouwen.
Wat betreft dat laatste zit het wel goed tussen Verstappen en ‘GP’, zoals Lambiase meestal wordt genoemd. De twee voelen elkaar tijdens races perfect aan en GP is ook niet bang om wat tegengas te geven, wanneer hij vindt dat Verstappen zich met iets anders moet bezighouden.
Ook Christian Horner staat soms versteld van de relatie tussen de twee. In gesprek met Autosport.com laat de teambaas weten dat het soms net lijkt alsof Verstappen en GP een getrouwd stel zijn.

“Alsof ze ruziën over wat ze gaan kijken op de televisie. Maar er is echt respect, vertrouwen en een hechte relatie tussen de twee.”

Geen Verstappen zonder GP

De band is zelfs zo hecht, dat Verstappen heeft aangegeven dat hij stopt met de Formule 1 als GP besluit om te stoppen. Lambiase heeft ondertussen ook promotie gekregen bij Red Bull Racing, maar hij blijft wel gewoon aan als race engineer voor Verstappen.
Lambiase was initieel juist aangesteld als de nieuwe race engineer voor Sebastian Vettel, nadat zijn oorspronkelijke race engineer Guillaume ‘Rocky’ Rocquelin promotie maakte. GP kwam door het ‘ellenlange sollicitatiegesprek' met Vettel heen, maar de F1-coureur besloot ineens naar Ferrari te gaan.