Je kan binnenkort permanent sterven in World of Warcraft

News
donderdag, 29 juni 2023 om 12:00
world of warcraft bfaf1584460406
World of Warcraft bestaat ondertussen al 18 jaar, maar de MMO krijgt binnenkort een opvallende nieuwe feature erbij. Er worden namelijk speciale servers voor World of Warcraft Classic gelanceerd waarin je permanent kan sterven.
Sterven is MMO’s is iets wat vrij vaak voorkomt, waaronder World of Warcraft. Je overschat jezelf en valt teveel vijanden aan, een andere speler steekt je ineens in de rug of de healer houdt even een koffiepauze middenin een dungeon. Kortom, de dood zit in een klein hoekje.
Maar spelers in World of Warcraft Classic hebben een aantal jaar geleden een nieuwe uitdaging bedacht: hardcore mode. Elke keer dat ze sterven, verwijderen ze hun karakter. Geen genade, dood is dood. Die challenge wordt steeds populairder en er komt nu ook officiële ondersteuning.

Permanente dood en meer features

Blizzard heeft namelijk via Twitter officiële Hardcore Realms aangekondigd voor World of Warcraft Classic. Sterven is daarin permanent en er zijn ook een aantal andere regels. Zo is PvP opt-in, zijn Battlegrounds uitgeschakeld en zit er onder level 60 een timer op dungeons. Check hier alle speciale regels voor de Hardcore Realms.
Ook komt er een nieuwe feature, namelijk de ‘Duel to the Death’. Normaal als spelers een duel met elkaar aangaan, zal de verliezer blijven leven met één procent van zijn of haar levenspunten. Maar met de nieuwe optie kunnen spelers elkaar dus echt permanent doden. De release van de Hardcore Realms staat gepland voor later deze zomer.