Alles wat we over de FIFA 21 EK update weten

News
zaterdag, 20 februari 2021 om 17:00
fifa 21f1594293715
Komt er nog een FIFA 21 EK-modus? Dat is de grote vraag die iedere voetbalfanaat zich afvraagt. Het Europees Kampioenschap voetbal zou eigenlijk al in 2020 plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie is het met een jaar verplaatst. Nu is er meer duidelijkheid of het EK ook nog naar FIFA 21 komt.
Om de twee jaar kwam er een speciale update naar FIFA. EA bracht het EK of WK naar de populaire voetbalgame. Zo was daar in 2018 de WK-gamemodus. Spelers konden zo online en offline het echte WK-toernooi spelen. De modus gaf spelers de mogelijkheid om een eigen toernooi samen te stellen met alle gekwalificeerde- en grote voetballanden.
In Ultimate Team kregen voetballers speciale WK-ratings en teamgeestregels. Normaal gesproken linken spelers van dezelfde club, competitie en land. In deze modus waren alleen de nationaliteiten van voetballers belangrijk. Het was namelijk alleen mogelijk om een goede teamgeest te creëren met voetballers uit hetzelfde land of continent.
fifa 21 kylian mbappe scaledf1592552056

EK 2020 niet naar FIFA 21

Dit jaar komt er hoogst waarschijnlijk geen soortgelijke gamemodus naar FIFA 21. Dit komt doordat EA geen samenwerking meer heeft met de UEFA, de voetbalorganisatie van Europa. Hierdoor kan het geen gebruik maken van logo’s er dergelijke van het EK 2020.
Het is voor EA extra pijnlijk om te zien dat Konami, de ontwikkelaar van PES, er met de licentie van door is gegaan. Sinds 2018 heeft PES een exclusieve samenwerking met de UEFA voor het EK-toernooi. Hierdoor krijgt PES wél een gamemodus rond het EK.

Speciale EK 2020 update

Vanwege de coronapandemie besloot Konami om dit jaar een update uit te geven voor PES, in plaats van een gloednieuwe game. In de PES 2021 Season Update zit ook exclusieve EK 2020-content. PES 2021 bevat alle 55 nationale teams van de UEFA, het Wembley-stadion uit Londen, het Krestovskistadion uit Sint-Petersburg, de officiële trofee en een offline EK-toernooimodus.
Het EK voetbal moet dit jaar tussen 11 juni en 11 juli plaatsvinden.
FIFA 21 is nu te spelen op Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5, PC en Nintendo Switch. In onze FIFA 21 review lees je wat je van de game kan verwachten. En ben je een beginnende spelers? Dan leer je met onze FIFA 21 tips hoe jij de voetbalvelden vanaf het begin kan domineren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties