‘PES 2021 komt dit jaar en krijgt door corona een rare wending’

News
dinsdag, 14 juli 2020 om 15:00
pes 2020f1573052962
De zomerstop in het voetbal ligt op de loer en is in sommige voetballanden al een tijdje van start gegaan. Normaal gesproken zou er allang niet meer gevoetbald worden, maar door het coronavirus is alles een beetje anders gegaan. Het virus schijnt nu ook een grote impact te hebben op PES 2021.
Door het coronavirus kwamen dit jaar een hoop voetbalcompetities in de wereld stil te liggen. Sommige competities, waaronder Nederland en Frankrijk, werden helemaal stopgezet en niet meer hervat. In Nederland koos de voetbalbond er voor géén kampioen en degradanten aan te wijzen. Bij de Fransen was dit wel het geval.
In de Engeland, Duitsland, Italië en Spanje besloten ze het virus een beetje af te wachten om later zonder publiek verder te spelen. Ook de grote toernooien als de Champions League en Europa League werden stilgelegd. Deze worden in augustus als een soort toernooi afgemaakt. Het EK en de Olympische Spelen, ook daar wordt gevoetbald, werden beide met een jaar verplaatst.
camera 1392180 1920f1594717811

PES 2021 dit jaar nog

Dit alles heeft natuurlijk en grote impact op voetbalgames als FIFA, PES en Football Manager. Het is duidelijk dat EA dit jaar ‘gewoon’ nog met een nieuwe FIFA komt. Onduidelijk is hoe Football Manager en PES zich gaan aanpassen. Laatstgenoemde lijkt nu met een interessante oplossing te komen.
Volgens een gelekte listing op de Microsoft Store lijkt het er op dat Konami het dit jaar anders aanpakt dan normaal gesproken. Analist Roberto Serrano deelt op Twitter dat PES 2021 onderweg is. PES 2021 moet op 15 september uitkomen.

Update voor PES 2020

De nieuwste editie van PES zal wel een tikkeltje anders zijn. Het zou als een soort update voor eFootball PES 2020 uitkomen. De PES 2021-update zou met de laatste teams en spelersdata uitkomen en voor een ‘speciale prijs’ verkrijgbaar zijn.
Voor welke platforms de update beschikbaar zal zijn is niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dit PlayStation 4, Xbox One en pc zijn. Of er een losse kopie naar PlayStation 5 en Xbox Series X zal komen, is nog maar afwachten.