Manager Verstappen reageert op beschuldiging belastingontwijking

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 15:30
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
In de Volkskrant werd Max Verstappen vorige week beschuldigd van ‘legale belastingontwijking’. Volgens de manager van de regerend wereldkampioen zijn die aantijgingen alleen onterecht.
Max Verstappen is momenteel de best betaalde Formule 1-coureur en staat daarmee ook bovenaan de lijst van best verdienende Nederlandse sporters. Volgens De Volkskrant zou de Nederlandse staat alleen 200 miljoen euro aan belasting mislopen over het huidige contract van de Nederlander, omdat Verstappen woont in Monaco. De wereldkampioen werd zelfs ‘legale belastingontwijking’ verweten.
Volgens Raymond Vermeulen, de manager van Verstappen, klopt er alleen niks van de beschuldigingen. Dat heeft Vermeulen laten weten aan tafel bij Jinek. Verstappen zou namelijk gewoon overal waar hij werkt belasting betalen.

“Het is feitelijk onjuist wat er door de Volkskrant geschreven wordt. Wij betalen keurig belasting over de sportprestaties die wij in Nederland leveren, zoals het inkomen dat hij verdient tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort. We betalen ook belasting in andere landen waar hij als sportman inkomsten genereert. Verder hebben wij geen activiteiten in Nederland. Waarom zouden we daar dan belasting over buitenlands inkomen moeten betalen? Het zou vreemd zijn als je dubbel betaalt, dit zijn de internationale regels.”

Verstappen niet enige coureur in Monaco

Verstappen is daarnaast niet de enige Formule 1-coureur die in Monaco woont. Een groot gedeelte van de huidige grid is momenteel woonachtig in het prinsendom, naast een flink aantal voormalige F1-coureurs en andere topsporters.
Eerder in zijn carrière kreeg Lewis Hamilton hetzelfde verwijt over het ontwijken van belasting. Het zou naar verluidt bijna een reden zijn geweest om de zevenvoudig wereldkampioen niet te ridderen.