‘Nieuwe Xbox exclusive heel anders dan verwacht’

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 14:30
everwildf1611671061
Er zijn in de afgelopen periode niet al te veel Xbox exclusives uitgekomen, maar er zijn wer wel een aantal in ontwikkeling. Eén daarvan wordt gemaakt door Rare, de studio achter Banjo-Kazooie. Die game is alleen flink anders dan de meeste mensen zullen verwachten.
Alweer vier jaar geleden onthulde Microsoft de game Everwild, gemaakt door Rare. Je zou verwachten dat die onthulling nu lang genoeg geleden is dat we meer informatie hebben. Maar helaas is er nog altijd geen gameplay getoond en is er geen releasedatum.
Wanneer er uiteindelijk wel gameplay wordt getoond, moeten we alleen niet gek kijken als hij heel anders is dan verwacht, zo meent Andy Robinson van VGC. De trailers voor de game die er tot dusver zijn deden veel spelers vermoeden dat het een avonturengame was, mogelijk een survival-game. Maar de laatste keer dat Robinson iets over de game hoorde, leek hij meer op Viva Piñata, een eerder titel van Rare.
Die game was meer een soort life simulator, waarin je een eiland moest onderhouden in de hoop dat er piñata’s zouden komen wonen. Het is dus mogelijk dat Everwild iets vergelijkbaars doet, maar dan met magische wezens in plaats van piñata’s. Robinson heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat regisseur Gregg Mayles een goede game gaat alfeveren.

Wanneer wordt Everwild voor Xbox weer getoond?

Het is momenteel niet duidelijk hoe ver Rare is met de ontwikkeling van Everwild. Als de game binnenkort ergens getoond wordt, is het waarschijnlijk tijdens de Xbox-showcase van komend weekend. Maar het is nog altijd goed mogelijk dat de game niet klaar is om getoond te worden.