De tofste Collector's Edition van games om aan te schaffen

Article
vrijdag, 10 november 2023 om 15:30
ugo grendizerf1699461712
Uitgevers pakken soms groot uit met nieuwe releases, helemaal met indrukwekkende Collector’s Edition. Deze toffe en speciale edities van games zijn het zeker waard om in huis te halen!

UFO Robot Grendizer: The Feast of the Wolves

UFO Robot Grendizer is een anime en manga die zijn oorsprong al kent sinds de jaren 70 in Japan. Volgend jaar komt er een reboot van de originele anime-serie, maar voordat het zover is komt er ook voor de eerste keer een game uit over het verhaal. UFO Robot Grendizer: The Feast of the Wolves verschijnt op 14 november voor de PlayStation 4 en PlayStation 5, de release voor de Nintendo Switch is in 2024. De game laat je voor het eerst plaatsnemen in de gigantische robot die de aarde moet beschermen.
Uitgever Microids komt voor de release ook met een Collector’s Edition die bijna even groot is als de robot zelf. In de gigantische doos zit natuurlijk de game zelf, een Steelbook, een exclusief artbook, een poster van de Grendizer, een keychain, een set van drie verschillende pins, vier Lithographs, een gouden ticket en digitale content met onder andere een bonusmissie.
Als kers op de taart wordt het hele pakket afgemaakt met een 25 centimeter grote figurine van de Grendizer, die afrekent met één van de villains uit de game. Een Collector’s Edition dus waar je U tegen zegt.
flashback 2 headerf1698315287

Flashback 2

UFO Robot Grendizer is niet de enige franchise die dit jaar ineens een comeback maakt. Na dertig jaar afwezigheid keert Flashback namelijk ook weer terug! Toen het origineel uitkwam in 1992, zorgde het voor een revolutie op het gebied van actiegames.
Flashback 2 wordt gemaakt onder leiding van Paul Cuisset, die ook verantwoordelijk was voor het origineel. In de langverwachte sequel mag je je deze keer bewegen door 2.5D cyberpunk omgevingen en het opnemen tegen aliens met een uniek wapen: A.I.S.H.A.
Voor de release van de game komt uitgever Microids ook met een mooie Collector’s Edition. In het pakket zit een Steelbook voor de game, de soundtrack, stickers, drie Lithographs, de originele Flashback én een 18 inch grote statue van protagonist Conrad. Flashback 2 is vanaf 16 november verkrijgbaar voor de PlayStation 5 en komt volgend jaar naar de PlayStation 4 en Nintendo Switch.
marvels spider man 2f1696319930

Marvel’s Spider-Man 2

Een game waar veel PS5-eigenaren het hele jaar naar hebben uitgekeken is natuurlijk Marvel’s Spider-Man 2. Het nieuwe avontuur van ontwikkelaar Insomniac Games is net de winkelschappen in geslingerd en heeft op velen al indruk gemaakt.
De titel is met afstand de belangrijkste release voor Sony dit jaar en dat wordt goed duidelijk. Niet alleen is er namelijk een speciale PlayStation 5 verschenen die helemaal in de stijl van Spider-Man is omgetoverd, Sony heeft ook een indrukwekkende Collector’s Edition uitgebracht voor Marvel’s Spider-Man 2.
In de speciale editie tref je een steelbook aan voor de game, een collectie aan digitale content en bonussen en een beeldje van 19 centimeter groot. De figurine laat de twee Spider-Men zien die het samen opnemen tegen Venom, één van de twee superschurken in Marvel’s Spider-Man 2.
zelda tears of the kingdom artf1663164801

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

De concurrentie is enorm groot dit jaar, maar één van de titels die zonder twijfel meedoet aan de strijd om Game of the Year is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Het was geen makkelijke opgave om een sequel te maken op Breath of the Wild, aangezien die game al werd gezien door velen als de beste Zelda-game ooit gemaakt.
Toch is het Nintendo gelukt om een nóg betere sequel af te leveren, mede dankzij de grote focus op een verticale wereld en de mogelijkheid om zelf allerlei creaties in elkaar te zetten. Spelers hebben hun creativiteit flink los laten gaan, met briljante ‘bouwwerken’ tot gevolg.
Als je fan bent van de game, dan kan je nog de Collector’s Edition van Tears of the Kingdom in huis halen. Dan is ook geen tegenvallend pakket, want in de Collector’s Edition zit een steelbook, een stalen ICONART-poster om op te hangen, een set van vier speldjes en een prachtig artbook.
hogwarts legacy desktopf1609859998

Hogwarts Legacy

Een andere game die eerder dit jaar uitkwam en vrij veel furore wist te maken is Hogwarts Legacy. Dat veel spelers uitkeken naar de release is niet zo vreemd. Hogwarts Legacy is namelijk de eerste keer sinds 2011 dat Harry Potter-fans weer de Wizarding World kunnen bezoeken.
In het avontuur van Avalanche Software kregen spelers bovendien de mogelijkheid om hun eigen student te creëren met een compleet eigen verhaal. De game speelt zich namelijk af aan het einde van de 19de eeuw. Ruim honderd jaar dus voor de avonturen van Harry, Ron en Hermoine.
Voor Hogwarts Legacy is Warner Bros. gekomen met een magische Collector’s Edition. Het pronkstuk van de editie is namelijk een groot boek, waar je een toverstaf boven kan laten zweven. Daarnaast zit er ook een steelbook in en extra digitale content, zoals een arena waar je je skills op de proef kan stellen.
street fighter 6f1689693540

Street Fighter 6

Tot slot hebben we nog een Collector’s Edition van een game die elke fighting-liefhebber wel in zijn of haar collectie moet hebben. 2023 is een geweldig jaar voor fighting games, maar de kroon wordt gespannen door Street Fighter 6.
Capcom heeft ervoor gezorgd dat de gameplay diepgaand is, maar tegelijkertijd ook toegankelijk voor nieuwe spelers. En de game zit meteen boordevol content, zonder dat spelers hoeven te wachten op de Ultimate Edition of andere versies van Street Fighter 6 in de toekomst.
Aan de Collector’s Edition is ook de nodige aandacht besteed door Capcom. In het pakket zitten twee figurines (Luke en Kimberly) die je helemaal mooi in de setting kan zetten met een diorama board. Daarnaast krijg je ook een artbook, een aantal tickets, een steelbook en digitale content. En dat alles wordt mooi verpakt in een unieke Mad Gear Box.
Dit artikel is in samenwerking met Mindscape.

Populair Nieuws