Activision: dit jaar nog een nieuwe Call of Duty

News
zondag, 30 april 2023 om 12:30
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
Call of Duty-fans hoeven zich geen zorgen te maken dat er dit jaar geen nieuwe game verschijnt. Activision heeft namelijk nogmaals bevestigd dat het bedrijf dit jaar niet eindigt zonder een nieuwe Call of Duty uit te brengen.
Er gaat eigenlijk geen jaar voorbij zonder een nieuwe Call of Duty. Sinds de eerste game in 2003 heeft de franchise eigenlijk alleen 2004 overgeslagen. Wie zich zorgen maakte dat Activision de traditie van een nieuwe game per jaar zou verbreken, kan opgelucht ademhalen.
De uitgever heeft namelijk nogmaals bevestigd dat we de game ‘later dit jaar’ kunnen verwachten, samen met de mobiele game Warzone Mobile. Meer details over de nieuwe game heeft Activision nog niet naar buiten gebracht (per VG247).

Nieuwe ontwikkelingen in overname Activision Blizzard

Ondertussen is er natuurlijk een hoop ander nieuws over de franchise. De games spelen immers de hoofdrol in het drama rondom de overname van Activision Blizzard door Microsoft. De Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft onlangs besloten dat de overname niet door mag gaan. Naast de cloud gaming markt had het grootste bezwaar te maken met de Call of Duty-franchise.
Het grootse zorgpunt rondom de overname is namelijk dat als Microsoft Activision Blizzard overneemt, Call of Duty een Xbox-exclusive kan worden. Microsoft blijft erbij dit niet van plan te zijn en belooft dat de versies op andere platforms precies hetzelfde zullen zijn als die op de Xbox. Dit geldt volgens het bedrijf ook voor de Nintendo Switch, maar volgens CMA is er helemaal geen bewijs voor dat aantoont dat Nintendo’s consoles ‘technisch in staat zijn om een versie van Call of Duty te draaien die vergelijkbaar is met versies op Xbox en PlayStation wat betreft de kwaliteit van de gameplay en content’.
Overigens betekent dit nog niet dat de overname volledig van de baan is. Microsoft gaat namelijk in beroep.