Sony bevestigt: meer PlayStation games naar PC

News
maandag, 01 mei 2023 om 9:00
playstation 5 thumbf1624433855
Sinds 2020 komen steeds meer PlayStation-exclusives naar PC. Dit jaar komen daar nog meer bij, zo heeft Sony onthuld.
Sony heeft zijn geconsolideerde inkomstenrapport voor het fiscale jaar 2022 gepubliceerd. Niet zo interessant voor de gewone gamer, maar dit rapport doet wel een boekje open over PC-releases. In het rapport schrijft Sony door te gaan met ‘het uitrollen van catalogustitels voor PC’. Het bedrijf geeft daarbij geen tijdschema of specifieke titels. Welke PlayStation-exclusives en wanneer we deze kunnen verwachten op PC is dus nog niet bekend.

Komt PlayStation-exclusive Ghost of Tsushima naar PC?

Eén PlayStation-exclusive die wellicht naar PC komt is Ghost of Tsushima. Het viel VGC namelijk vorig jaar op dat de box art van de game was aangepast. Hoewel er eerst ‘Only on PlayStation’ op stond, is er nu helemaal geen tekst meer die de game als een exclusive beschrijft.
PlayStation veranderde eerder ook de box art van Days Gone en Horizon Zero Dawn vlak voordat bekend werd dat de games naar PC kwamen. Ondertussen zijn we alweer bijna een jaar verder en is een Ghost of Tsushima PC-port nog steeds niet aangekondigd. Het is dus voor nu nog afwachten.
Hoewel eerdere PlayStation-exclusives als God of War en Marvel’s Spider-Man goed draaien op PC, is het toch nog even afwachten of deze nieuwe PC-ports goed draaien. Immers zit de PC-versie van The Last of Us Part 1 vol problemen. Zelfs deze week nog kwam Naughty Dog met een nieuwe patch van maar liefst 25GB.