Serverproblemen Apex Legends nog lang niet opgelost

News
dinsdag, 21 september 2021 om 9:00
apex legends mobile is officieel bekendgemaakt 150583
Apex Legends kampt nu al een aantal dagen met serverproblemen. Gamers krijgen bijvoorbeeld zomaar foutmeldingen, waarna de verbinding met de server wegvalt. De ontwikkelaar van de game, Respawn, heeft op Twitter laten laten weten dat er aan het probleem gewerkt wordt, maar dat de problemen nog tot woensdag kunnen duren.
Respawn heeft in het weekend al een patch uitgegeven waar de problemen mee verholpen hadden moeten zijn. Dit is helaas niet het geval. Na de patch blijkt dat spelers nog steeds drie keer meer dan normaal de verbinding met de game verliezen.
Naast problemen met wegvallen worden er ook problemen gemeld van haperende gameplay en lange wachttijden voor potjes. Er zijn zelfs meldingen van mensen die aankopen hebben gedaan in de online winkel van Apex Legends, maar deze helemaal niet hebben ontvangen.
Respawn heeft op twitter laten weten dat ze verwachten dat alles terug naar normaal gaat met de patch die uit zou komen op woensdag 22 september, maar dit is ook nog niet zeker.

Spelers worden gecompenseerd

Door de crashes verliezen spelers een hoop rank punten. Ter compensatie verlengt Respawn de periode om hoger in de ranglijst te komen met een week.
Het is opvallend dat het zo lang duurt voordat de problemen problemen worden opgelost. Het kan er namelijk voor zorgen dat een hoop gamers de game zullen verlaten. De problemen zouden er al zijn sinds 14 september. Als het de 22ste lukt om ze op te lossen zou het net langer dan een week geduurd hebben, maar omdat Respawn niet zeker is of het dan ook echt opgelost is, is het mogelijk dat het nog langer duurt voordat er een echte oplossing komt.