Activision Blizzard-topvrouw: "Sony is niet The Last of Us"

News
dinsdag, 31 januari 2023 om 16:30
the last of us nick offermanf1675168191
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is omstreden. In Amerika is de FTC zelfs een rechtszaak begonnen om de deal te blokkeren. Maar volgens een topvrouw van Activision Blizzard is dat niet nodig en The Last of Us bewijst haar punt.
HBO maakt momenteel furore met een serie gebaseerd op The Last of Us. Volgens velen is het één van de eerste series gebaseerd op een game die daadwerkelijk goed is. Ook Lulu Cheng Meservey, een topvrouw van Activision Blizzard is erg onder de indruk.
Volgens Meservey bewijst het succes van de serie zelfs dat de deal tussen Activision Blizzard en Microsoft gewoon door kan gaan. Op Twitter wijst ze erop dat de serie geproduceerd wordt door Sony Pictures Television en PlayStation Productions en uiteraard is gebaseerd op een exclusieve PlayStation-franchise. Volgens Meservey heeft Sony meer dan genoeg middelen om te blijven concurreren als Microsoft Activision Blizzard overneemt.
Ze wijst er bijvoorbeeld op dat Sony eigenaar is van zoveel IP in gaming, tv, film en muziek dat ze altijd wel iets hebben om iets nieuws omheen te maken. Ook kan het ene medium gebruikt worden om het andere te marketen. De serie van The Last of Us heeft bijvoorbeeld de interesse in de game weer vergroot.

Sony is allesbehalve The Last of Us

Meservey sluit af met de claim dat Sony in de gameindustrie niet The Last of Us is, maar “the first of us” en dat het bedrijf niet beschermd hoeft te worden door de FTC. Als Activision Blizzard-medwerker is Meservey niet onpartijdig, maar het argument is niet onredelijk. Het laatste woord lijkt alleen nog lang niet gezegd in de overnamezaak: de FTC doet bijvoorbeeld pas in de zomer uitspraak.