Spotify zet indrukwekkend record voor een streamingdienst

News
dinsdag, 31 januari 2023 om 17:00
spotify 1360002 1920f1589289756
Spotify heeft een nieuw record neergezet voor een muziekstreamingdienst. De app telt nu namelijk meer dan 200 miljoen betalende abonnees, een unicum in het genre.
Als je aan iemand vraagt om een muziekstreamingdienst op te noemen, dan is de kans groot dat diegene Spotify zegt. Ondanks dat er de laatste jaren namelijk veel concurrentie is bijgekomen - onder andere Tidal, Apple Music en Amazon Music - is de groene streamingdienst namelijk immens populair.
Dat valt nu ook op te merken uit het aantal betalende abonnees dat Spotify kent. Het bedrijf heeft namelijk de laatste financiële cijfers onthuld, waaruit blijkt dat er maar liefst 205 miljoen mensen geabonneerd zijn op Spotify. Daarmee is het de eerste muziekstreamingdienst die voorbij de grens van 200 miljoen abonnees gaat.
Het totale aantal gebruikers van Spotify is nog eens een stuk hoger. Naast een abonnement biedt de dienst namelijk ook een gratis versie aan, waarbij je advertenties krijgt tussen nummers door. Met de gratis gebruikers erbij opgeteld heeft Spotify 489 miljoen actieve gebruikers per maand.

Ook slecht nieuws voor Spotify

De onthulling van het record komt wel op een apart moment voor Spotify. Vorige week heeft het bedrijf namelijk bekendgemaakt dat het zes procent van de medewerkers moet ontslaan. In het laatste kwartaal van 2023 had Spotify te maken met een operationeel verlies van 231 miljoen euro.
Daarnaast is het ook opvallend dat Spotify niks verder heeft laten horen over Spotify HiFi. Dat wordt de nieuwe tier voor Spotify, waarbij abonnees kunnen luisteren naar muziek in lossless kwaliteit. Spotify HiFi is alleen bijna twee jaar geleden aangekondigd en sindsdien blijft het angstvallig stil over de nieuwe tier.