Metal Gear Solid Collection mist cruciale feature en fans zijn boos

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 17:30
metal gear solidf1688133706
Later dit jaar kunnen fans van Metal Gear Solid met de eerste games aan de slag op nieuwe platformen. De PC-versie van Metal Gear Solid Collection mist alleen een cruciale functie en daar zijn de fans niet blij mee.
Eerder deze maand verscheen de listing van Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 op Steam. Dat was blijkbaar iets te vroeg, want de pagina werd vervolgens weer verwijderd door Konami. Fans viel het toen wel al op dat er opvallend genoeg geen ondersteuning voor muis en toetsenbord stond vermeld voor de PC-versie.
Velen gingen er dan ook vanuit dat Konami de pagina had weggehaald, om de juiste informatie erin te zetten. Dat blijkt alleen niet het geval. De games zijn namelijk weer verschenen op Steam en bij Metal Gear Solid 1 staat een duidelijke waarschuwing bovenaan de pagina: ‘Metal Gear Solid heeft een controller nodig om te kunnen spelen. Muis en toetsenbord wordt niet ondersteund’.
Op social media is veel kritiek te vinden over het besluit van Konami. Op Reddit vinden veel gebruikers het een luie port van de uitgever. Het is helemaal opvallend, omdat recente Metal Gear Solid games wel gelanceerd werden met ondersteuning voor muis en toetsenbord.

Oude Metal Gear Solid games weer spelen

Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 is recent aangekondigd door Konami, naast de remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. De originele versie van die game is ook onderdeel van de collection, naast Metal Gear Solid 1 en 2 en originele Metal Gear.
Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 komt uit op 24 oktober 2023 voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en PC.