Activision Blizzard nu ook aangeklaagd door aandeelhouders

News
woensdag, 04 augustus 2021 om 15:30
activision blizzard hqf1627465674
Uitgever Activision Blizzard heeft nu ook de volgende aanklacht ontvangen. Aandeelhouders zijn nu namelijk een rechtszaak tegen het bedrijf begonnen, vanwege het bewust achterhouden van informatie.
Het zijn geen goede weken voor Activision Blizzard. Twee weken geleden werd de uitgever aangeklaagd voor seksuele intimidatie, discriminatie, pesterijen op de werkvloer en meer. En daar komt nu ook nog eens de volgende aanklacht bij, want de aandeelhouders zijn een rechtszaak begonnen.
Volgens Bloomberg zijn de aandeelhouders niet blij met hoe Activision Blizzard is omgesprongen met informatie rondom het schandaal. De initiële reactie van de uitgever op de eerste aanklacht was namelijk dat het zou gaan om zaken ver uit het verleden en dat de huidige situatie bij het bedrijf wel goed is. Dat werd al snel ontkent door medewerkers bij Activision Blizzard, die vervolgens ook zijn gaan staken.

Grote schade voor aandeelhouders

De aandeelhouders hebben nu hun krachten gebundeld door samen Activision Blizzard aan te klagen. De aanklacht is ingediend door het advocatenkantoor The Rosen Law Firm bij de Federal Court van Californië.
In de aanklacht wordt vermeld dat de leiding van Activision Blizzard - bestaande uit CEO Bobby Kotick, CFO Dennis Durkin en voormalig CFO Spencer Neumann - ‘bewust vals en misleidende verklaringen naar buiten hebben gebracht over het bedrijf’. Daarnaast zou de uitgever ook ‘foutieve statements’ hebben gedaan tijdens de presentatie van eerdere kwartaalcijfers. Volgens de aandeelhouders heeft dat gezorgd voor ‘significante schade en verliezen’.
Na het schandaal werd gisteren aangekondigd dat de president van Blizzard, J. Allen Brack is opgestapt. Ook de HR-manager bij het bedrijf, Jesse Meschuk, werkt niet langer meer voor Blizzard.

Populair Nieuws