Activision Blizzard overname stuit op nieuw obstakel

News
donderdag, 07 juli 2022 om 13:00
activision blizzard hqf1627465674
Microsoft wil Call of Duty-uitgever Activision Blizzard overnemen, maar aangezien beide partijen geen kleine jongens zijn in de game-industrie, verloopt dat niet zonder de nodige weerstand. Nu wil bijvoorbeeld de Britse marktautoriteit CMA de deal onderzoeken. Deze moet namelijk wel eerlijk zijn ten opzichte van de consument en de concurrentie.
De prijs die Microsoft wil betalen voor Activision Blizzard is bijna 69 miljard dollar. Daarmee is het met afstand de grootste overname in de geschiedenis van de game-industrie. Er zijn dan ook zorgen dat de gevolgen van deze deal niet helemaal eerlijk zouden zijn met het oog op de concurrentie en de consument.
Meerdere marktautoriteiten zijn al bezig met onderzoeken naar deze deal. De Britse Competition and Markets Authority sluit zich daar nu ook bij aan. Tegenover CNBC verklaart de CMA dat het wil uitzoeken of de deal tussen Activision Blizzard en Microsoft “kan leiden tot slechtere uitkomsten voor consumenten”.
De autoriteit rekent bijvoorbeeld hogere prijzen, lagere kwaliteit of verminderde keuze tot dergelijke slechte uitkomsten. Om duidelijkheid te krijgen hoort de CMA tot 20 juli feedback van belanghebbende partijen. Uiterlijk 1 september komt er een eerste oordeel over de deal.

Ook VS is kritisch over overname door Microsoft

Ook in de VS loopt er een onderzoek naar de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard. Bovendien hebben verschillende senatoren daar kenbaar gemaakt dat ze de deal onacceptabel vinden. Bobby Kotick, de controversiële CEO van Activision Blizzard zou namelijk te goed wegkomen met deze deal. Hoewel Microsoft de deal snel rond hoopt te krijgen zijn er dus nog de nodige obstakels.