Update - Zo kan je zes maanden gratis Apple TV+ krijgen!

Article
donderdag, 07 juli 2022 om 12:30
apple tv plusf1642594857
Er verschijnen steeds meer streamingdiensten in Nederland en dat betekent ook steeds meer kosten. Gelukkig kan je voor één dienst daar nu lekker op besparen. Op deze manier kan je namelijk zes maanden gratis Apple TV+ krijgen!

Update - Tijd dringt voor gratis Apple TV+

Als je nog wil profiteren van zes maand gratis Apple TV+ via de PlayStation 5, dan moet je er snel bij zijn. Sony heeft nu namelijk aangekondigd dat de samenwerking met Apple loopt tot en met 22 juli. Daarna zal de aanbieding vervallen en kan je de streamingdienst dus niet meer gratis bekijken.

Wat is Apple TV+?

Streamingdiensten zijn momenteel booming. Dat is ook niet zo vreemd, want door het coronavirus zitten we allemaal thuis en is het bingen van films en series een ideale manier om je vrije tijd door te komen. Streaming is zelfs zo succesvol dat er dit jaar in Nederland drie nieuwe diensten zullen lanceren.
Apple TV+ is al een tijdje te krijgen in ons land, eind 2019 om precies te zijn, maar is niet zo bekend als Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video. Dat komt omdat Apple een stuk minder te koop loopt met haar aanbod, terwijl de streamingdienst toch een aantal zeer sterke series in haar gelederen heeft. Zo kun je met Apple TV+ onder andere genieten van de briljante komedieserie Ted Lasso of de sciencefictionserie Foundation, gebaseerd op de geprezen boeken van Isaac Asimov.
Hoewel de kwaliteit van Apple TV+ goed is, kan de dienst qua aanbod het niet opnemen tegen Netflix. Gelukkig hoef je ook niet dezelfde prijs als Netflix betalen, want een abonnement op Apple TV+ kost maar 4,99 euro per maand. Maar je kan de streamingdienst ook zes maanden gratis krijgen!
pexels kerde severin 5961216f1633603917

Hoe krijg je Apple TV+ gratis?

Om haar streamingdienst te promoten is Apple een samenwerking aangegaan met Sony. De Japanse uitgever is natuurlijk vorig jaar met de PlayStation 5 gekomen en als je één van de gelukkigen bent met de next-gen console in huis, dan kan je nu gratis toegang krijgen tot Apple TV+ voor zes maanden.
Om gratis toegang te krijgen moet je wel door een paar hoepeltjes springen. Ten eerste heb je een PlayStation Network-account en een Apple ID nodig. Bij die laatste gaat het alleen wel om een iTunes-account, omdat je een betalingsmogelijkheid moet koppelen aan je Apple ID. Het handigste is dus om eerst iTunes te downloaden op je laptop of PC, om vervolgens via de applicatie je Apple-account te ‘upgraden’ naar een iTunes-account.
Vervolgens moet je op zoek gaan naar de Apple TV-app op je PlayStation 5 via de zoekbalk. Download en open de app en volg daarna de instructies die verschijnen op het scherm. Dan kan je inloggen met je Apple ID en je actieperiode van zes maanden gratis Apple TV+ activeren. Wanneer de actie verloopt, zal je automatisch de 4,99 euro per maand moeten gaan betalen voor de streamingdienst. Wil je dat niet, zet dan maar alvast een reminder in je agenda, zodat je voor die tijd je abonnement stop kan zetten.
iphone 13 mini review 3f1658131499

Andere manieren om Apple TV+ gratis te bekijken

De samenwerking die Apple met Sony heeft is niet de enige manier als je gratis de streamingdienst wil uitproberen. Er is namelijk ook een andere optie en dat is simpelweg het kopen van Apple-producten.
Het gaat daarbij niet om alle producten van de techgigant. Alleen als je een iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV of Mac aanschaft, dan heb je recht op een gratis proefperiode van de Apple TV+. Als je het product registreert bij Apple met je Apple ID, dan krijg je drie maanden gratis toegang tot de streamingdienst.
Heb je én geen PlayStation 5 en ben je niet van plan om de komende tijd een product van Apple te kopen, dan kan je altijd nog gebruikmaken van de proefperiode van zeven dagen voor nieuwe gebruikers.
Dit artikel is bijgewerkt op 7 juli 2022.