Activision Blizzard CEO wil omstreden cultuur behouden

News
woensdag, 11 oktober 2023 om 13:30
Het ziet ernaar uit dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft binnenkort eindelijk rond is. Daarom is er een vergadering geweest met al het personeel, waarbij CEO Bobby Kotick zich liet interviewen door late night-presentator James Corden. Daarbij heeft Kotick aangegeven dat de "magische" bedrijfscultuur van Activision Blizzard behouden blijft.
Activision Blizzard begint binnenkort waarschijnlijk aan een nieuw bestaan als eigendom van Microsoft. Dat kan natuurlijk grote gevolgen hebben voor een bedrijf. Een nieuwe baas of eigenaar kan de bedrijfscultuur flink opschudden, maar Bobby Kotick is er zeker van dat Microsoft die van Activision Blizzard in stand wil houden.
Daarbij is het wel opmerkelijk hoe Kotick die cultuur omschrijft. Volgens hem is er namelijk een "magische" en "speciale" cultuur, maar daar zal niet iedereen het mee eens zijn. Er zijn namelijk veel meldingen van een giftige werkomgeving en seksuele intimidatie, waarbij er ook veel beschuldigingen aan het adres van Kotick zelf zijn.
Dat is natuurlijk niet waar Kotick op doelt als hij het heeft over magie. Hij spreekt van een verantwoordelijkheidsgevoel onder het personeel om kwaliteit te leveren. Dat neemt niet weg dat alle schandalen ook onderdeel zijn van de cultuur en dat veel medewerkers dat bepaald niet magisch vinden. Er zullen veel mensen zijn die liever zien dat de bedrijfscultuur verandert dan dat hij in stand blijft.

Microsoft deal kwam middenin grote Activision Blizzard schandalen

De overnamedeal tussen Microsoft en Activision Blizzard werd begin 2022 aangekondigd, te midden van een grote controverse rondom de bedrijfscultuur die onder Bobby Kotick bestond. Het lijkt er sterk op dat Kotick na de overname uiteindelijk vertrekt. Hij krijgt dan alleen wel een flinke premie, iets dat de Amerikaanse politiek sterk heeft veroordeeld.