Aantal Viaplay abonnees blijft toenemen

News
dinsdag, 14 februari 2023 om 14:30
viaplay logo no tekstf1643883108
Viaplay heeft zich niet bij iedereen populair gemaakt in zijn eerste jaar in Nederland. De dienst kon bijna wekelijks op veel klachten rekenen om de kwaliteit of het commentaar bij sportwedstrijden. Toch is het aantal abonnees weer gegroeid.
Uit de laatste kwartaalbespreking van Viaplay blijkt dat het aantal abonnees in Nederland is toegenomen. De teller staat nu op zo’n 1,2 miljoen, ten opzichte van het miljoen in het vorige kwartaal. Als ook het buitenland wordt meegenomen heeft de dienst nu zo’n 7,3 miljoen abonnees.
CEO Anders Jensen is tevreden over deze groei. Hij spreekt van hevige concurrentie en is blij dat de marktaandelen van Viaplay zijn gegroeid of gelijk zijn gebleven. Hij geeft daarbij aan dat Viaplay een sterker contentaanbod heeft dan ooit: met name sport ziet hij als een belangrijke manier om abonnees vast te houden.
Dat is ook de reden dat Jensen de prijsverhoging, die in Nederland vrij controversieel was, geen probleem vindt. Hij is niet bang dat er ineens veel abonnees weglopen, want interessante content houdt abonnees vast. Daarbij is het steeds groeiende sprotaanbod essentieel.

Toch verlies voor Viaplay

Ondanks de toename in het aantal abonnees heeft Viaplay het niet bijzonder makkelijk. De dienst draait namelijk verlies, mede door de hoge kosten van de sportrechten. Ook werden er in Scandinavië minder tv-reclames verkocht. Viaplay had ook last van het WK in Qatar, waardoor andere voetbalcompetities stillagen. In die periode waren er bovengemiddeld veel opzeggingen.