Nieuwe PS5 update bereidt belangrijke komst voor

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 14:00
dualsense edgef1675413722
PlayStation 5-eigenaren kunnen nu een nieuwe update downloaden. De patch is voornamelijk belangrijk voor de komst van een gloednieuwe controller.
Sony komt geregeld met nieuwe patches om de PlayStation 5 up-to-date te houden voor allerlei zaken. Dat geldt ook voor nieuwe hardware voor de next-gen console. Er staat namelijk een nieuwe update klaar, die ervoor zorgt dat de PS5 de nieuwe DualSense Edge controller ondersteunt. Dat is te lezen is de patch notes.
De DualSense Edge controller is Sony’s eigen controller die moet concurreren met andere zogeheten ‘pro’ controllers. Zo kan je met de nieuwe controller de pookjes aanpassen en krijg je meerdere buttons aan de achterkant om mee te spelen. Ook kan je via software allerlei zaken veranderen, zoals de deadzone van triggers en pookjes. En via speciale knoppen onder de thumbsticks kan je snel tussen verschillende profielen schakelen.

Meer veranderingen met de PS5 update

Naast de ondersteuning voor de DualSense Edge controller komt de nieuwe patch ook nog met een aantal andere veranderingen. De update zorgt namelijk ook voor een betere stabiliteit, zoals te lezen is in vrijwel alle andere patch notes voor de PlayStation 5. Ook wordt de performance iets verbeterd, maar waarschijnlijk zal er niet een merkbaar verschil zijn tijdens het gamen.

Populair Nieuws