Avatar The Way of Water hard op weg naar historisch record

News
maandag, 16 januari 2023 om 12:30
avatar the way of waterf1673864010
Het geld voor Avatar The Way of Water stroomt als water uit de kraan. De blockbuster van James Cameron is hard op weg om een historisch record te breken.
Ondanks dat Avatar The Way of Water nu al een maand te zien is in de bioscoop, blijft de film maar bezoekers aantrekken. Daarmee blijft de teller van de omzet ook maar doorstijgen. Avatar The Way of Water heeft nu wereldwijd namelijk al 1,89 miljard dollar opgehaald en daarmee nadert het Spider-Man No Way Home, dat op 1,91 miljard dollar staat. Dat meldt Variety.
De laatste film van Spider-Man is de nummer zes als het aankomt op films die het meeste geld ooit hebben opgebracht. Het is slechts een kwestie van tijd voordat No Way Home wordt ingehaald en dan kan het vizier op Avengers Infinity War, die op 2,04 miljard dollar staat.
Het doel voor James Cameron is natuurlijk om zijn eigen film te evenaren of te verslaan: de eerste Avatar. Die film staat namelijk op nummer één, met ruim 2,9 miljard dollar. Dat is nog een flinke weg te gaan, maar het is zeker mogelijk als Avatar The Way of Water even lang in de bioscoop draait als het eerste deel. Die was namelijk voor maar liefst 234 dagen te zien op het witte doek en werd later nog een keer in de bioscoop uitgebracht.

Succes voor Avatar én de bioscoop

Het succes van Avatar The Way of Water laat ook zien dat bioscopen nog niet helemaal nutteloos zijn met de opkomst van streamingdiensten. Dat heeft ook James Cameron door, die zelf geen fan is van diensten als Netflix en Disney+.
Volgens Cameron geeft het succes van The Way of Water aan dat ‘de bioscoopervaring iets is dat mensen nodig hebben’ en dat hij klaar is met ‘op zijn gat zitten’.

Populair Nieuws