5 Godzilla vs Kong verwachtingen die we terug willen zien!

News
zaterdag, 13 maart 2021 om 9:00
godzilla vs kong 1f1614955371
Met de aankomende release van Godzilla vs. Kong eind deze maand, zijn we reuze benieuwd wat er allemaal in voor gaat komen. Warner Bros. Pictures gaat los met de nieuwe teasers en trailers van de film. Hierdoor kunnen we een aantal verwachtingen opmaken die we terug gaan zien. Welke 5 verwachtingen zijn het voornaamst?

1. Mechagodzilla

In één van de laatste Godzilla vs. Kong teasers kunnen we in de ogen van Godzilla zijn aartsrivaal Mechagodzilla zien. De robotversie kwam als eerst voor in een Godzilla film van de jaren 70. In de 21e eeuw hebben we Mechagodzilla nooit zien terugkomen in andere delen van de MonsterVerse. Maar het lijkt erop dat we de oude robot in een gloednieuw jasje zien terugkeren in Godzilla vs. Kong.
Klik hier om de trailer van Godzilla vs. Kong te bekijken!
Mechagodzilla was van oorsprong de vijand van Godzilla en dat gaat in Godzilla vs. Kong waarschijnlijk ook zo zijn. Er is een kans dat Godzilla en King Kong een team vormen om de robot te verslaan, wat een lastige situatie gaat worden aangezien deze film voornamelijk draait over het gevecht tussen Godzilla en King Kong. Maar misschien komen de twee titanen tot zinnen en zien ze uiteindelijk toch wie hun echte vijand is.
godzilla vs kong 2f1614955864

2. Hollow Earth

We hebben in de teasers en trailers van Godzilla vs. Kong een gehele nieuwe wereld kunnen zien in de MonsterVerse genaamd de Hollow Earth. Er is gespeculeerd dat hier vroeger de titanen woonden en de voorouders van zowel King Kong als Godzilla hier oorlog voerden.
Hollow Earth ziet er soortgelijk uit als de normale aarde, alleen door de rare zwaartekracht staan veel dingen in de Hollow Earth omgedraaid, zoals bergen. Ook zijn de landschappen een stuk extravaganter dan op aarde en het ziet er prehistorische uit. Hoogstwaarschijnlijk kunnen we in de Hollow Earth verschillende titanen terugzien. Maar er is ook een grote mogelijkheid dat het gevecht tussen Godzilla en King Kong hier gaat plaatsvinden, net zoals hoe hun voorouders dat gedaan hebben.
Tevens hebben we in de eerste trailer van Godzilla vs. Kong kunnen zien dat King Kong een strijdbijl in zijn macht heeft. De kans is groot dat hij die heeft gevonden in Hollow Earth, die gebruikt is door zijn voorouders. Maar om hier zeker van te zijn moeten we eerst de film bekijken.
godzilla vs kong 3f1618338652

3. Wedergeboorte van Mothra

In Godzilla: King of the Monsters hebben we de vlinder Mothra voor het eerst sinds hele lange tijd zien verschijnen op het grote doek. Deze schitterende titaan kwam voor het eerst voor in de 1961 Godzilla film en kwam vaak terug om aan Godzilla’s zijde te strijden tegen het kwaad. Een lange tijd kwamen er geen films meer van de grote titaan, tot de 2014 versie van productiebedrijf Legendary. Daar hebben we Godzilla op een nieuwe, grotere manier zien schitteren.
Sindsdien heeft Legendary Kong: Skull Island en Godzilla: King of the Monster uitgebracht. In King of the Monsters konden we, na een lange tijd, Mothra weer zien. Toch ging ze op het einde van de film dood. Maar als je het verhaal van Mothra kent, weet je dat de titaan, voordat ze sterft, een ei legt waar een nieuwe larve uitkomt. Zo kan Mothra telkens herboren worden als een nieuwe rups. De kans is dus groot dat we een herboren Mothra terug kunnen zien in Godzilla vs. Kong en misschien de twee titanen tot reden probeert te brengen?
godzilla vs kong 5f1614957058

4. Minder mensen

Een groot nadeel van de 2014 versie van Godzilla is dat de nieuwste MonsterVerse films veel scènes van mensen bevatten. Natuurlijk moet het plot niet één en al monsters zijn, maar veel MonsterVerse fans vinden het jammer dat praktisch de helft van de films worden opgemaakt door mensen, terwijl we deze films eigenlijk kijken voor de titanen. Gaat dit anders zijn in Godzilla vs. Kong?
We weten in ieder geval dat onder andere Alexander Skarsgård en Millie Bobby Brown in Godzilla vs. Kong tevoorschijn gaan komen. Millie kwam ook voor in Godzilla: King of the Monsters en zal haar rol als Madison opnieuw vervullen. Ook speelt Kaylee Hottle een rol in de film als een doof meisje, die bevriend is met King Kong. Het lijkt er dus op dat ook deze film een groot deel gereserveerd heeft voor de mensen. Maar als we terugkijken naar Godzilla: King of the Monsters hebben de mensen niet veel meer nut dan de titanen opwekken. Verder dan dat hebben ze geen significante rol gespeeld in die film. Of dat in deze film wel zo gaat zijn, is nog maar de vraag. Maar aangezien de cast van de film grote namen heeft, is de kans groot dat er ook dit keer een groot deel van de film gereserveerd gaat worden voor de mensen.
godzilla vs kong 6f1614957364

5: Eén winnaar

Natuurlijk draait deze film uiteindelijk maar om één ding: het ultieme gevecht tussen Godzilla en King Kong. De verschillende trailers laten je wijsmaken dat er maar 1 winnaar uit dit gevecht gaat komen. In de ene trailer lijkt Kong de winnaar te zijn maar in de andere is Godzilla aan de winnende hand. Wie gaat er nou daadwerkelijk winnen?
Zoals eerder in het artikel is benoemd, kunnen we een ander soort vijand verwachten: Mechagodzilla. Tevens is er in de creditscenes van Godzilla: King of the Monsters gehint dat er een nieuw lichaam gebouwd gaat worden door gebruik te maken van Ghidora’s hoofd, de driekoppige draak en de vijand van Godzilla in King of the Monsters. Hierdoor moeten Godzilla en Kong samenwerken om ervoor te zorgen dat hun ras niet uitsterft.
En om één van de twee iconische monsters dood te zien gaan in Godzilla vs. Kong is vrij drastisch, aangezien ze beiden hun eigen films hebben gekregen en praktisch gezien de hele wereld weet wie deze titanen zijn. Om hun dan zo dood te laten gaan lijkt dan ook een verkeerde keuze en gaat niet zo snel gebeuren als je denkt.
godzilla vs kong 7f1614957679
Wat denk jij nog meer te zien terugkomen in Godzilla vs. Kong? Laat het weten in de reacties!