WandaVision bijna geteased in Endgame post-credits scène

News
vrijdag, 22 januari 2021 om 8:00
wandavision 1f1613380110
Hoewel WandaVision zich na Avengers: Endgame afspeelt is het nog onduidelijk hoe dat precies werkt. Met name de nog onverklaarde terugkeer van Vision zorgt voor verwarring. Maar volgens acteur Paul Bettany waren er plannen om WandaVision te teasen in een post-credits scène in Endgame.
Al sinds het begin van het MCU worden er tijdens of na de credits van een film scènes toegevoegd. Soms zijn deze humoristisch, maar vaker zijn het intrigerende teases voor toekomstige films in de franchise. Als afsluiting van een jarenlange story arc was Endgame hierop een uitzondering, maar dat was bijna anders geweest.
De rest van dit artikel bevat spoilers en potentiële spoilers voor WandaVision!

Hoe zag de post-credits scène eruit?

In een recent interview voor IMDb dat hij shots had gedraaid die hintten naar het lot van Vision:

Wat betekent dit voor WandaVision en Endgame?

Het is momenteel niet duidelijk of deze geknipte scène nog direct verband houdt met de serie WandaVision zoals die er nu uit is gaan zien. Het is niet ondenkbaar dat de scène alsnog offscreen heeft plaatsgevonden, maar er kan sindsdien ook iets aan de plannen veranderd zijn. Bettany zelf was er na de release van Endgame bijvoorbeeld redelijk van overtuigd dat hij niet meer terug zou komen in het MCU, ondanks dat hij wist van de geknipte beelden.
De komende weken moet blijken hoe de vork precies in de steel zit in WandaVision. De eerste twee afleveringen zijn nu te zien op Disney+, maar er is nog veel onduidelijk. De overige zeven afleveringen worden in de komende weken één voor één op vrijdagen beschikbaar, dus zoals Bettany eerder al zei moeten we geduldig wachten op antwoorden..