Gratis gebruikers van de NPO app krijgen nu ook handige feature

News
woensdag, 21 september 2022 om 17:30
npo plus app websitef1663773444
De publieke omroep is tegenwoordig veel meer dan alleen zenders op TV. Via de NPO app kun je namelijk programma’s terugkijken. Maar gratis gebruikers kunnen nu ook shows vooruitkijken, dankzij een handige feature.
Betalende gebruikers van NPO Plus hebben een lange tijd een aanlokkelijke feature gehad ten opzichte van gratis gebruikers. Voor verschillende programma’s is het namelijk mogelijk om vooruit te kijken. Zo kan je bijvoorbeeld aan aflevering die in de avond wordt uitgezonden al overdag kijken.
Gratis gebruikers krijgen nu toegang tot dezelfde feature, dat meldt NU.nl. De verandering komt nadat staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media de NPO daar vandaag toestemming voor heeft gegeven. Eerder dit jaar heeft de Autoriteit Consument & Markt beoordeeld dat deze verandering een beperkt effect heeft op de markt. Het instituut moet ervoor zorgen dat de NPO app geen monopolie-positie krijgt binnen het streaminglandschap.

Speciale programma’s voor de NPO app

Naast de mogelijkheid voor gratis gebruikers om programma’s vooruit te kijken, heeft Uslu ook toestemming gegeven voor een andere uitbreiding van de applicatie. Het platform mag nu namelijk wordt aangevuld met programma’s die speciaal voor de streamingdienst worden gemaakt. NPO krijgt dus de equivalent van Netflix Originals en andere films en series die exclusief voor een bepaalde dienst worden gemaakt.
Er zijn al een aantal programma’s bekend gemaakt die binnenkort exclusief zullen verschijnen op de NPO app. Zo komt er ondere andere een VIP-serie van Au Pairs en maakt Fidan Ekiz een documentaire over de ‘cancel culture’.