Halo en Master Chief bedenker stapt over naar EA

News
woensdag, 20 oktober 2021 om 15:30
10 dingen die wij willen weten over halo infinite op e3 2019 151236 5f1624867760
Voor velen is Halo en protagonist Master Chief zijn geliefd. De bedenker van de reeks, Marcus Lehto, stapt nu over naar EA.
Marcus Lehto is naar EA vertrokken om als game director aan de gang te gaan. Dit liet hij via een Twitter bericht weten. Hij gaat hier zijn eigen game studio oprichten, die zich zal focussen op first-person games. Niet heel erg vreemd dat hij zich vooral met dit soort games bezighoudt, voorheen heeft Letho namelijk bij Bungie gewerkt.
Lehto was voor zijn overstap naar EA werkzaam als president en game director van V1 Interactive, de studio die Lehto zelf heeft opgericht. De ontwikkelaar is alleen eerder dit jaar kopje onder gegaan, nadat de eerste game die de studio voortbracht, Disintegration, geen financieel succes was

Grote invloed op Halo

Hoewel Marcus Lehto dus al een lange tijd niet meer heeft gewerkt aan een Halo game, is zijn naam nog steeds onlosmakelijk verbonden met de reeks. De ontwikkelaar stond namelijk niet alleen aan de wieg van de serie toen hij werkzaam was bij Bungie, hij staat zelfs bekend als 'de vader van Master Chief'.
Zonder Lehto is de Halo franchise dus nooit zo succesvol geweest als het nu is en hadden we niet kunnen uitkijken naar de release van Halo Infinite. In 2012 is Lehto bij Bungie vertrokken om V1 Interactive op te richten.