Zou jij deze Nintendo Switch features missen?

Article
zondag, 07 augustus 2022 om 13:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch heeft veel features en veel daarvan zijn best handig. Maar er zijn er ook bij die eigenlijk nergens op slaan. Het zou ons niet zoveel verbazen als de Nintendo Switch deze features kon verliezen zonder dat iemand het merkte.

Nieuws

Op de Switch kun je het nieuws over Nintendo-games bijhouden. Maar doe je dat ook? Of is het feit dat je hier bent en niet op je Switch genoeg bewijs dat we geen nieuwskanaal nodig hebben op de Switch?
We hebben deze feature misschien één of twee keer gebruikt om een trailer opnieuw te kijken. Maar over het algemeen hoor je over die aankomende Nintendo Direct op het internet: een nieuwssite, Twitter, Reddit, alles behalve de nieuwstab van de Switch, eigenlijk. Het is zo vaak nog makkelijker te vinden ook.
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592

Find Controller

Sommige dingen raak je wel eens kwijt. Sleutels, telefoons, noem maar op. Sinds de controller draadloos is kan die ook in theorie bijna overal terechtkomen. We zeggen alleen met nadruk “in theorie”.
Want een controller leg je toch meestal op een vaste plek weg, of als je uit huis gaat stop je ze in een speciale draagtas. We kunnen ons in ieder geval maar moeilijk voorstellen dat je een Joy-Con, laat staan een Pro Controller, net zo makkelijk ergens verkeerd neerlegt als je sleutelbos. Uiteraard zullen we de verstrooiden onder ons deze feature niet afnemen, maar we kunnen ons maar slecht voorstellen dat je controller niet binnen vijf meter van je console op het zicht ligt.
20211005 switcholed7f1633466065

Voice chat

Onlangs leerden veel mensen voor het eerst van het bestaan van de PS5 Accolades feature, maar alleen omdat hij verwijderd werd. Niemand gebruikte hem, dus zag Sony geen reden om hem nog langer te ondersteunen. Dat zou met zoiets essentieels als voice chat natuurlijk nooit gebeuren. Tenzij je de feature laat maken door Nintendo.
Want ja, de Switch heeft voice chat. Is dat duidelijk? Nee. Is het gebruiksvriendlijk als je het eenmaal hebt gevonden? Ook niet. Je moet de Nintendo Switch Online app gebruiken, terwijl je op elke andere console gewoon een systeem hebt dat in de console is ingebouwd. Als je dan toch een app gebruikt om met elkaar te communiceren, gebruik dan gewoon Discord, zoals elke gamer met een hersencel. Xbox heeft die memo gekregen, nu Nintendo nog.
h2x1 nintendoeshop websiteportal nlnlf1605541460

De eShop

Oké, we geven het toe: we gebruiken de eShop. Maar dat doen we niet echt met plezier. De eShop op de Switch is traag en je kunt er maar slecht iets in vinden als je niet gericht een specifieke titel zoekt. Je kunt er prima codes inwisselen en gametitels intypen. Maar om eens te kijken wat er zoal te koop is kun je beter wat aanraders opzoeken op het internet.
Ergens zouden we de eShop wel missen als hij ineens niet meer op de Switch stond, maar de mate waarin je iets zou missen kan ook boekdelen spreken. Als Nintendo alle functies van de eShop op Switch zou verwijderen, behalve de zoekbalk en een veld om codes te verzilveren, zouden we dat prima vinden. Voor al het andere kun je toch beter op de website van Nintendo zijn.