Sony trekt de stekker uit PS5 feature

News
maandag, 01 augustus 2022 om 13:59
playstation 5f1603819462
Een nieuwe console-generatie brengt meestal allemaal mooie features met zich mee. Sommige daarvan worden goed ontvangen, andere doen gebruikers niet zoveel. Dat laatste doet zich voor met de Accolades op PS5, dus trekt Sony de stekker eruit.
Als je online speelt op de PS5 kun je andere spelers Accolades geven. Daarmee kun je een tegenstander of teamgenoot (waarmee je niet bevriend bent) bestempelen als bijvoorbeeld behulpzaam of sportief. De bedoeling is dat je daarmee positiviteit verspreid en bovendien andere spelers een indruk geeft van hoe aangenaam het is om met iemand te spelen. Accolades zijn namelijk zichtbaar op je profiel.
Maar ondanks alle goede bedoelingen gaat Sony niet door met deze feature. De reden is eenvoudig, maar wellicht wat pijnlijk voor Sony. Er blijkt namelijk bijna niemand gebruik van te maken. Op haar website heeft de PlayStation-maker het volgende te zeggen rondom het stopzetten van Accolades:

Sony komt met nieuw programma voor spelers

Wie zich toch gewaardeerd wil voelen bij het spelen van PlayStation-games kan dit jaar wel uitkijken naar een ander programma. Die waardering komt alleen niet van andere spelers, maar van Sony zelf, via PlayStation Stars. Hiermee kunnen spelers punten en speciale digitale collectibles verdienen door games te spelen en uitdagingen te volbrengen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties