Zo kijk je de GP van Spanje zonder Viaplay-abonnement

Article
vrijdag, 21 juni 2024 om 15:00
max verstappen finish f1 gp spanjef1653478865
Na de chaotische race in Canada gaat de Formule 1 dit weekend naar Barcelona. Wil je de GP van Spanje live volgen? Dan kan je dat gratis doen op deze manier.
We kunnen nog maar twee keer genieten van een race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het circuit is al een lange tijd onderdeel van de Formule 1 en is bovendien jarenlang gebruikt als de plek om de pre-season test te houden, maar vanaf 2026 verhuist de GP van Spanje naar Madrid voor een nieuw hybride circuit.
Doordat de baan gebruikt is als testlocatie zijn veel coureurs zeer bekend met het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar het is niet altijd een geliefd stukje asfalt geweest. Dat komt met name door de chicane vlak voor het lange rechte stuk, waardoor er jaarlijks weinig inhaalacties waren tijdens de GP van Spanje. Een paar jaar terug is alleen besloten om de chicane weg te halen, met meer actie tot gevolg. En dus kijken fans nu ook meer uit naar de GP van Spanje.
Niet alleen fans, maar ook Red Bull Racing kijkt met smart uit naar de Grand Prix. Het team kampt namelijk met een te stijve wielophanging, waardoor racen over hobbelig asfalt en hoge kerbs een pijnlijke sensatie is voor de coureurs. En sinds de GP van Miami is dat elk raceweekend het geval geweest.
Max Verstappen moest na afloop van de GP van Imola dringend naar de masseur, terwijl hij in Canada op een gegeven moment de kerbs moest ontwijken. Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft alleen strak asfalt en lage kerbs, waardoor de wereldkampioen een stuk comfortabeler over de baan kan rijden dit weekend.
De GP van Spanje wordt dan ook een goede graadmeter voor de daadwerkelijke verhoudingen in de Formule 1. Het is de laatste weken behoorlijk spannend geweest, maar hebben McLaren, Ferrari en Mercedes daadwerkelijk het gat gedicht met Red Bull Racing? Daar gaan we dit weekend achter komen.

Gratis de GP van Spanje kijken

Om alles live te volgen in Spanje, heb je een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro. Dat zijn de twee streamingdiensten die rechten voor de Formule 1 in handen hebben. Maar er is ook een manier om de Grand Prix gratis te bekijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 weer anders geregeld. Zo was het eerst nog Ziggo die hier de sport mocht uitzenden en nu is die licentie - tot in ieder geval het einde van dit seizoen - in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. En in andere landen is F1 helemaal gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Luxemburg. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via RTL Zwee. Je kan die uitzending alleen niet zomaar vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Luxemburg wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent met een server en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race in Barcelona volgen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties