Let op: F1 GP van Oostenrijk tijdschema anders dan normaal

News
maandag, 04 juli 2022 om 14:30
max verstappen red bull f1 gp groot brittannief1656935396
Na een zeer gebeurtenisvolle race op Silverstone is het aankomend weekend alweer tijd voor de F1 GP van Oostenrijk. Let alleen wel op, want het tijdschema is anders dan normaal.
Sinds vorig jaar zijn een aantal Formule 1 races geselecteerd als sprintweekend, om een nieuw format uit te testen. Het eerste sprintweekend werd dit jaar georganiseerd in Imola en aankomend weekend is het tijd voor de volgende sprint. De GP van Oostenrijk krijgt namelijk het aangepaste format.
Dat betekent ook dat het tijdschema flink op de schop is gegooid. Wil je bijvoorbeeld de kwalificatie volgen, dan zal je op vrijdag moeten inschakelen, in plaats van op de gebruikelijke zaterdag. En er zal aankomend weekend ook geen derde vrije training worden georganiseerd. Wil je niks missen van alle actie, zet het onderstaande tijdschema dan alvast maar goed in je agenda.

Meer punten te verdienen tijdens GP van Oostenrijk

Door de sprintrace kunnen coureurs ook weer extra veel punten scoren tijdens een Grand Prix. Tijdens de race op zondag zijn het gebruikelijke aantal punten te verdienen, met een maximum van 26 voor de winst en snelste raceronde, maar op zaterdag liggen er al maximaal acht punten voor het oprapen.
Het sprintweekend is namelijk aangepast ten opzichte van vorig jaar. Niet langer is het zo dat alleen de eerste drie coureurs punten scoren, maar de eerste acht coureurs. De winnaar krijgt acht punten, de nummer zeven en dat gaat zo door tot de achtste coureur, die nog één punt mag optellen bij zijn totaal.

Populair Nieuws