Zo kan je Formule 1 kijken in Nederland in 2022

Article
zondag, 16 januari 2022 om 10:00
f1 2020 red bull verstappenf1617097028
Er is een hoop veranderd voor de volgens van Formule 1 In Nederland. Waar kan je seizoen F1 kijken in 2022?
Na één van de spannendste seizoenen in de Formule 1 met een voor Nederlandse Max-fans prachtige afloop kijkt iedereen alweer reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Het F1 2022 seizoen start alweer in maart, maar er is voor de TV kijkende race-fan behoorlijk wat veranderd. Wat zijn je opties om in Nederland F1 te kijken? Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje.
f1viaplayf1641918326

Live F1 kijken bij Viaplay

Wie met Nederlands commentaar alles rond de F1 races live wil volgen kan eigenlijk niet om Viaplay heen. De Zweedse streamingdienst doet op 1 maart zijn intrede in Nederland en heeft meteen de tv-rechten van diverse grote sporten opgekocht, waaronder die van de F1. Vanaf maart zal dus alles rond de raceweekeinden live uitgezonden gaan worden via het kanaal van Viaplay. Viaplay gaat het ook meteen helemaal anders aanpakken dan voorheen Ziggo deed. dus geen Coronel, Olaf Mol, Jack Plooij en Robert Doornbos meer, maar Amber Brandtsen, Nelson Valkenburg, Melroy Heemskerk, Christijan Albers, Giedo van der Garde, Tom Coronel en Jos Verstappen. Het zal voor de vaste kijkers van Ziggo Sport even wennen zijn aan alle nieuwe namen en de allicht andere manier van presenteren.

Een abonnement op Viaplay kost 13,99 per maand, maar biedt uiteraard wel veel meer dan alleen F1 racing. Voor diegenen die alleen in F1 geïnteresseerd zijn is dit echter nog steeds een fors bedrag.
f1tv prof1704902275

Streamen via F1TV

Wie geen trek heeft in het afsluiten van een streaming abonnement bij Viaplay kan terecht bij Formula 1.com zelf. Wie een F1TV pro abonnement afsluit kan rechtstreeks bij F1 zelf alle livestreams volgen. Niet alleen kan je het reguliere verslag van de F1 trainingen, kwalificaties en races zien, je kan ook alle onboard cameras en team radio's bekijken en luisteren. Bovendien is dit niet gelimiteerd tot de F1, maar kan je ook de F2, F3 en Porsche Supercup volgen. F1TV Pro kost jaarlijks 64,99. Daarmee heb je een jaar lang toegang tot alle genoemde feeds.

Samenvattingen bij Ziggo en NOS

Heb je geen behoefte om te betalen voor het live kunnen volgen van de F1 races, dan kan je opteren voor de samenvattingen van de verrichtingen. Ziggo heeft de rechten verworven van de samenvattingen van de races en zal de inmiddels bekende programmering met Rob Kampheus, Doornbos en de anderen 'gewoon' voortzetten, maar dan zonder de live beelden.
Ook het F1 sport café waarin Rob en consorten elke race tot in de puntjes bespreken en analyseren zal ook in 2022 terugkeren. Dat niet alleen, volgens Chris Woerts gaan zes races alsnog wél op het open net live uitgezonden worden. Daar hebben we na de ontboezeming van Woerts alleen niets meer van vernomen.
Naast de vertrouwde gezichten bij Ziggo zal ook de NOS de samenvattingen van de F1 uit mogen zenden, inclusief de volledige GP Zandvoort. we zullen dus niet helemaal verstoken blijven van gratis live F1.

F1 in het buitenland

Waar Nederland nog even moet wennen aan betalen voor het live kijken van F1 races weten ze in het buitenland al jaren niet anders. In Engeland worden de F1 races aangeboden door Sky Sports, Ook in Duitsland moeten F1 fans zich meldne bij Sky, namelijk Sky Deutschland RTL. In België moeten fans zich wenden tot RTBF of Sport Telenet. De mogelijkheden om gratis F1 live te volgen zijn daarmee behoorlijk dun gezaaid. Wie toch echt graa gratis F1 live wil kijken en daar we leen stapje extra voor wil doen een VPN verbinding opzetten en kijken naar het Oostenrijkse Servus TV.