Wat kost een abonnement op Viaplay?

Article
zaterdag, 22 januari 2022 om 15:00
viaplayf1647263873
Vanaf 1 maart komt het Zweedse Viaplay naar Nederland met F1, voetbal, MMA, films en series en meer. Maar wat gaat al dat moois ons kosten? Wij hebben het antwoord.

Wat is Viaplay?

Viaplay is één van de nieuwe streamingdiensten die binnen kort in Nederland hun intrede gaan doen. naast de al bestaande Netflix, Amazon Prime, Videoland, en Disney+ zullen dit jaar HBO Max, SkyShowtime en Viaplay hun plekje op de Nederlandse markt willen veroveren.
Viaplay is de streamingdienst van Nordic Entertainment Group, afkomstig uit Zweden. NEG bestaat al langer en biedt Viaplay al jaren aan in de Scandinavische landen. Pas vorig jaar ontvouwde het bedrijf plannen om Europa te veroveren en daar wordt fors op ingezet.
Ook Nederland staat op de routekaart van Viaplay en zij richten zich daarbij vooral op de sportfans. Het zal de F1 fans niet ontgaan zijn dat Viaplay de uitzendrechten van Ziggo heeft overgenomen. Daar voegt Viaplay diverse grote voetbalcompetities, MMA, darts en meer bij. Viaplay komt al snel, vanaf 1 maart is het al zover!

Wat gaat Viaplay in Nederland kosten?

Update: Inmiddels hebben zowel Ziggo als KPN aangegeven wat Viaplay gaat kosten. KPN wordt het goedkoopst, zowel voor nieuwe als bestaande klanten. Nieuwe klanten zijn helemaal spekkoper: zij krijgen Viaplay een jaar lang gratis. Bestaande klanten zijn ook relatief goed af, zij krijgen een gereduceerd tarief van 9,99 per maand.
Ook Ziggo heeft de prijzen voor Viaplay bekend gemaakt: wie Viaplay afneemt krijgt vier maanden voor 20 Euro, ofwel 5 Euro per maand, waarna de prijs stijgt naar de reguliere € 13,99 per maand. Andere aanbieders hebben nog geen prijs bekend gemaakt.
Origineel bericht: Officieel heeft Viaplay nog geen prijs bekendgemaakt. Volgens Ziggo gaat Viaplay € 13,99 per maand kosten. Ook Racingnews365 noemt deze prijs. Vanuit Viaplay is dit nog niet bevestigd.
Ook lijken er voor klanten van KPN en Ziggo speciale kortingstarieven te gaan komen. Die partijen houden daar nu nog de kaken over op elkaar. Het lijkt er dus op dat het kijken van live F1 en andere sporten een prijzige aangelegenheid gaat worden, maar voor die abonnees bij die twee partijen net iets minder prijzig.
Ziggo geeft aan dat het nauw gaat samenwerken met Viaplay, maar nog geen verdere details te kunnen geven. 1 maart is al snel, dus we kunnen verwachten dat er snel meer informatie bekendgemaakt zal worden.

Populair Nieuws