De beste PS5 games om in 2022 naar uit te kijken

Article
zondag, 16 januari 2022 om 9:00
god of war ragnarokf1631221018
Ieder jaar komen er weer een hoop nieuwe games. Dit jaar komen er ook weer een hoop naar de PS5, waaronder een aantal grote exclusieve games. In deze lijst staan de tien beste games die dit jaar uit gaan komen voor op de PS5.

God of War Ragnarok

Eind 2022 wordt verwacht dat God of War Ragnarok uitkomt. Het is het vervolg op God of War uit 2018, een game die erg populair was en nog steeds is. Spelers kijken daarom erg uit naar het vervolg.
Het verhaal speelt zich een paar jaar later af dan de voorgaande game. Er zal eindelijk een confrontatie met Odin en Thor zijn, beide zijn vaak genoemd in de eerste game, maar waren nog niet te zien, behalve Thor dan. Dat was alleen in een geheim einde. Helaas voor de fans van het Noorse mythologie thema zal Ragnarok het einde zijn van dit thema, maar toch belooft het een interessante game te worden.
horizon forbidden west 2f1632911376

Horizon Forbidden West

Vergeleken met God of War Ragnarok, is er een andere grote exclusieve game waar we juist niet lang op hoeven te wachten. Horizon Forbidden West komt namelijk begin 2022 uit. Het game is een vervolg op Horizon Zero Dawn.
Het hoofdpersonage Aloy trekt naar het westen en als speler ga je nieuwe gebieden en robots ontdekken. Je komt er al snel achter dat het westen een stuk gevaarlijker is dan de locatie van de eerste game. Het zal dus een echte uitdaging worden om te overleven in de wereld van de game.
f83653b2419ce4ef0fd778297e1223c3f1634566145

Dying Light 2

Voor wie graag wil freerunnen in een stad die zich heeft aangepast aan een zombie-apocalypse is er Dying Light 2. De game komt in februari uit en is net zoals de voorgaande games uit het lijstje een vervolg op een eerdere populaire game. Dying Light 2 speelt zich een aantal jaar af na de gebeurtenissen van Dying Light. De mensheid heeft zich aangepast aan de apocalypse. In de game kan je zelf bepalen wie je vrienden of vijanden zullen zijn.
hogwarts legacyf1610368146

Hogwarts Legacy

Voor de Harry Potter fans komt Hogwarts Legacy uit. Het is niet duidelijk wanneer, maar wel wordt verwacht dat de game uit gaat komen dit jaar. De game is een grote open world rpg die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Het is aan spelers de taak om een echte tovenaar te worden en de keuzes van de speler beïnvloeden de uitkomst, alsook wat voor magiër de speler wordt.
gotham knightsf1649944140

Gotham Knights

Ergens dit jaar komt Gotham Knights naar de PS5. De game speelt zich af in een versie van Gotham waarin Batman is overleden. Hierdoor hebben schurken dus vrij spel. Er moet een team opstaan van jonge superhelden die de rol van Batman over gaan nemen. Aan de speler de taak om dat team op te bouwen. Het is nog niet duidelijk wanneer de game precies uitkomt, maar het zal in ieder geval ergens dit jaar zijn.
forspokenf1624549749

Forspoken

Square Enix komt met een bijzondere game genaamd Forspoken. De game is een fantasy game, maar speelt zich ook deels af in onze wereld. Het spel gaat namelijk over een vrouw die woont in New York. Ze wil de stad verlaten en komt terecht in een fantasiewereld.
Hoewel een groot deel van het team achter de game ook gewerkt heeft aan Final Fantasy staat de game echt los van die reeks, toch kan de game wel een aantal Final Fantasy elementen bevatten. De game komt uit op 15 mei.
ghostwire tokyof1626248868

Ghostwire Tokyo

Ghostwire Tokyo is een aankomende actie-avonturen game van Bethesda. Hoewel de game dus uiteindelijk ook naar de PC komt zal de game eerst een PlayStation exclusive zijn. Hetzelfde dus als Deathloop. De game speelt zich af in Tokio, maar deze versie van Tokio wordt geplaagd door geesten. Het is aan jou de taak om met het behulp van speciale gaves het op te nemen tegen deze geesten.
tiny tinas wonderlands skeleton magef1641387889

Tiny Tina’s Wonderlands

Fans van de Borderlands games kunnen dit jaar uitkijken naar Tiny Tina’s Wonderlands. De populaire DLC tiny tina assault on dragon keep uit Borderlands 2 is als inspiratie gebruikt om een volledige game te maken. De game brengt de wereld van Borderlands samen met een fantasiewereld vol kastelen en draken. De game moet uitkomen op 25 maart.
elden ringf1624265922

Elden Ring

Elden Ring is een fantasy game die op 25 februari speelbaar moet worden. George R.R. Martin, De schrijver van de Game of Thrones boeken, heeft ook meegeschreven aan het verhaal van de game. De game is een grote open-world game die door de speler volledig te ontdekken is.
gran turismo 7 headerf1616517810

Gran Turismo 7

Voor wie houdt van racegames is er de PS5-exclusive Gran Turismo 7. De game komt uit op 4 maart en moet volgens de makers de beste racegame worden die tot nu toe gemaakt is. De game heeft een aantal nieuwe en oude bekende gamemodi. De game krijgt ook een hoop nieuwe auto’s die de speler kan gebruiken om mee te racen.

Populair Nieuws