Zo kan je elke week nieuwe gratis games scoren

Article
maandag, 12 september 2022 om 9:00
epic games store logof1652972108
Wie wordt nou niet blij van een aantal gratis games, waar je normaal je portemonnee tevoorschijn moet trekken? Op deze manier kan je elke week komen aan een paar gratis game voor je collectie!

Epic Games Store

Het is geen geheim dat gamen nogal een dure hobby kan zijn. Natuurlijk moet je eerst een console of game PC in huis halen en dat zal al een flinke aanslag zijn op je spaarrekening. En daarna moet je de games zelf in huis halen, die elk generatie weer duurder worden. Zo vraagt Sony maar liefst 80 euro voor haar eigen games in de PlayStation Store! Uiteraard wordt het ontwikkelen van games steeds duurder, maar voor de meeste mensen stijgt hun salaris niet met hetzelfde tempo.
Gelukkig zijn er een aantal manieren om aan gratis games te kopen. En dan hebben we het niet over het bevaren van de zeven zeeën met een zwarte vlag op je schip. Er zijn namelijk meerdere partijen die gratis games weggeven aan hun gebruikers.
Het bedrijf dat verreweg de meeste gratis games uitdeelt is Epic Games. Surf je elke week op donderdag naar de Epic Games Store, dan kan je daar een gratis game vinden om binnen te hengelen. En soms zelfs meerdere games per week! Je hebt daarvoor ook geen abonnement zoals PlayStation Plus of Xbox Live nodig, alleen maar een account op de Epic Games Store.
Houd je deze methode een tijdje aan, dan heb je binnen de kortste keren een enorme collectie opgebouwd zonder er iets voor de betalen. Zo heeft ondergetekende 88 games op zijn Epic Games-account staan, zonder ook maar een cent te hebben betaald. En daar zitten ook flink wat grote titels tussen, zoals Borderlands 3 en Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition.
steamf1662720330

Steam

Een andere partij die geregeld stunt met gratis games is Steam, het bekende platform van Valve. Steam geeft alleen niet zoveel titels weg als concurrent Epic Games dat doet. Dat is ook niet zo vreemd, want vorig jaar is bekend geworden dat Epic maar liefst 11 miljoen euro al heeft uitgegeven om games gratis weg te geven.
Steam wacht met het weggeven van games dan ook vaak op een speciale gelegenheid. Zo vierde bijvoorbeeld Mafia recent alweer haar twintigste verjaardag, waarop het platform besloot om de eerste game in de franchise gratis weg te geven.
Bovendien wordt er daarnaast iets minder duidelijk geadverteerd met gratis games op Steam. Waar de Epic Games Store elke keer de titels duidelijk op haar frontpage tentoonstelt, moet je op het platform van Valve vaak een stuk beter zoeken. Houdt dan ook goed XGN.nl in de gaten om te zien wanneer je weer kan profiteren van een gratis game!
gog logof1655738706

Good Old Games

De derde webshop waar er vaak gratis games te vinden zijn is Good Old Games, beter bekend als GOG. Het platform is onderdeel van CD Projekt, dezelfde uitgever van grote titels als The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077.
Net zoals Steam strooit Good Old Games geregeld met gratis games, maar is het niet elke week raak. Wanneer je de beste kans maakt om een titel kosteloos te claimen, is tijdens een sale op het platform. Tijdens die weken gaat GOG namelijk nog een stapje verder dan de Epic Games Store en worden gebruikers getrakteerd op een gratis game elke drie dagen. Je moet er dan natuurlijk wel snel bij zijn, zodat je geen enkele deal mist.