Zo kan je de F1 GP van Frankrijk gratis kijken!

Article
vrijdag, 22 juli 2022 om 12:12
max verstappen f1 gp van oostenrijkf1657525841
Dit weekend is het alweer tijd voor de F1 GP van Frankrijk. Heb je geen Viaplay of F1 TV Pro? Dan kan je op deze manier de Grand Prix toch live kijken en ook nog eens gratis!
Het gat tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in het kampioenschap slinkt gestaag. Hoewel de Nederlander mazzel had in Oostenrijk - nadat de auto van Carlos Sainz in brand vloog - was het verschil in snelheid wel een reden voor bezorgdheid voor het team van Red Bull Racing. De RB18 van Verstappen vreet namelijk veel sneller door de banden heen dan de Ferrari.
Dat kan mogelijk ook voor problemen gaan zorgen tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Het gaat namelijk behoorlijk heet worden dit weekend in Le Castellet, waar het Circuit Paul Ricard is gelegen, en dat betekent dat de slijtage van de banden nog een stuk hoger is. Mogelijk kunnen we dus weer veel pitstops verwachten op zondag.
Toch is er wel wat hoop voor Verstappen en Red Bull Racing. De regerend wereldkampioen heeft namelijk aangegeven dat het team erachter is gekomen wat de oorzaak was voor de problemen in Oostenrijk. Eén van de oorzaken was een verkeerde setup, doordat er maar één vrije training was voor parc fermé - het moment dat je niks meer aan de afstelling van de auto mag doen.
In Frankrijk zijn er weer gewoon drie vrije trainingen voordat de setup klaar moet zijn, dus kan het team van Verstappen er mogelijk nu wel voor zorgen dat alles goed afgesteld staat. Bovendien wist de Nederlander vorig jaar te winnen, dankzij een slimme strategie ten opzichte van Mercedes. Concurrent Ferrari staat niet bepaald bekend om goede strategieën, dus dat kan misschien voor een handig voordeel zorgen dit weekend.
si202203190303 newsf1647865562

Gratis de GP van Frankrijk kijken

Wil je niks missen van de actie op het Circuit Paul Ricard, dan heb je in Nederland een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro, de officiële streamingdienst van de Formule 1. Heb je daar geen abonnement op, dan is er gelukkig ook een andere manier om gratis naar de race te kijken.
In elke land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 namelijk weer anders geregeld. Zo mocht vorig jaar Ziggo hier nog de koningsklasse van de motorsport uitzenden en zijn die rechten nu dus in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk heeft Sky Sports een monopolie op de sport, met een gigantisch maandbedrag als gevolg. Terwijl in andere landen F1 weer gratis op publieke televisie te volgen is.
Eén van die landen is Oostenrijk. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via ServusTV, dat deels in handen is van Red Bull, op de beeldbuis en op hun website. Je kan die op die manier alleen niet zomaar alles vanuit Nederland bekijken, want toegang vanuit een ander land wordt via geo-blocking voorkomen. Gelukkig is daar een oplossing voor: een VPN.
Met een Virtual Private Network kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld. Wanneer je eenmaal verbonden bent met zo'n server en vervolgens een site of streamingdienst bezoekt, dan zal die site of dienst denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een server in Oostenrijk en vervolgens de Grand Prix kijken via ServusTV.
Als je vervolgens niet naar Oostenrijks commentaar wil luisteren, dan kan je ook nog de Grand Prix Radio app downloaden. Op die manier kan je namelijk inschakelen voor het commentaar van Olav Mol. En om ervoor te zorgen dat alles gelijk loopt, zit er ook nog een feature in om het beeld en geluid met elkaar te synchroniseren.

Populair Nieuws