Update - Final Fantasy 7 Remake problemen met PS Plus opgelost

News
vrijdag, 22 juli 2022 om 11:45
final fantasy vii remake intergradef1649341882
Dankzij de nieuwe games van PS Plus Extra kunnen eigenaren nu Final Fantasy 7 Remake Intergrade voor de PS5 gratis spelen. Maar opnieuw zorgt de game voor veel problemen onder abonnees.

Update - Problemen rondom Final Fantasy 7 Remake opgelost

Goed nieuws voor speler die problemen hadden met de gratis versie van Final Fantasy 7 Remake Intergrade. VGC meldt namelijk dat de problemen zijn opgelost en dat iedereen die PS Plus Extra heeft de game nu kan claimen.
Origineel bericht
Sinds vandaag is het mogelijk om de nieuwe gratis games van PS Plus Extra te downloaden en te spelen. Alleen sommige spelers stuiten daarbij op een probleem. Eigenaren van Final Fantasy 7 Remake, of ze die gekocht hebben of aan hun collectie hebben toegevoegd via PlayStation Plus, kunnen Final Fantasy 7 Remake Intergrade voor de PS5 niet downloaden.
Meerdere spelers hebben last van het probleem, zo wordt gemeld op ResetEra. De trouwe Final Fantasy-fans die de verbeterde versie proberen te downloaden, krijgen een foutmelding dat de game ‘niet beschikbaar is om te kopen’ en dat ze al ‘in het bezit zijn van een andere editie’.
Het lijkt hier dus duidelijk te gaan om een fout. Hopelijk weet Sony het probleem snel op te lossen, zodat alle PS Plus Extra-abonnees van Final Fantasy 7 Remake Intergrade kunnen genieten.

Niet de eerste problemen met Final Fantasy 7 Remake

Het probleem is nog een stuk pijnlijker voor Sony, omdat er al eerder problemen zijn geweest met de Final Fantasy 7 Remake en PlayStation Plus. Zo verscheen de game eerder al op de oude versie van PS Plus, toen net Intergrade voor de PS5 werd uitgebracht. Toen werd alleen duidelijk dat de PS Plus-versie van de Final Fantasy 7 Remake niet in aanmerking kwam voor een gratis PS5-upgrade, terwijl dat wel voor de gekochte versie geldt.
Na veel klachten van fans hebben Sony en Square Enix uiteindelijk toch besloten om PS Plus-spelers ook een gratis PS5-upgrade te geven naar Intergrade.
Dit artikel is bijgewerkt op 22 juli 2022.