Zo kan je de F1 GP van Bahrein dit weekend gratis kijken!

Article
vrijdag, 03 maart 2023 om 14:00
max verstappen bahrein 2023 pre season testf1677843745
We hebben er lang op moeten wachten, maar dit weekend gaat eindelijk weer de Formule 1 van start. Op deze manier kan je de F1 GP van Bahrein gratis kijken.
De eerste Grand Prix van het jaar is altijd weer een spannend moment. Dan worden namelijk pas echt de krachtsverschillen tussen de teams en coureurs duidelijk. TIjdens de pre-season test is het immers onduidelijk met welke engine modes, hoeveelheid benzine en afstellingen de teams rijden. Maar tijdens een echte race kan geen enkel team zich meer verstoppen.
Net zoals vorig jaar begint het seizoen weer in Bahrein, op het Bahrain International Circuit. In 2022 was het Ferrari die aan het langste eind trok met een 1-2 finish, nadat Max Verstappen en Sergio Perez allebei een paar rondes voor het einde uitvielen met pech. Achteraf bleek het een valse start voor het team van Red Bull Racing, dat na de zomerstop het seizoen genadeloos domineerde.
Door het sterke optreden vorig jaar, zijn Red Bull en Verstappen dit jaar de gedoodverfde favoriet. Dat komt ook door de goede pre-season test dat het team heeft gehad. Op de eerste dag wist de regerend wereldkampioen al drie race-afstanden te rijden en was hij tevreden met de auto. Dat is de eerste keer dat de Nederlander weinig te klagen had over de auto tijdens de wintertest.
Maar in het verleden heeft de Formule 1 voor genoeg verrassingen gezorgd. Er kan dus van alles gebeuren aankomend weekend op het Bahrain International Circuit.
max verstappen helm blij pre season test 2023f1677485834

De GP van Bahrein gratis kijken

Wil je niks missen van alle actie op de baan, dan heb je in Nederland een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro. Alleen die twee partijen hebben een licentie in handen om de koningsklasse van de motorsport uit te zenden. Wil je alleen niet betalen voor de streamingdiensten, dan is er gelukkig ook een optie om gratis naar de Formule 1 te kijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor F1 namelijk anders geregeld. Zo mocht tot voor kort Ziggo hier nog de sport uitzenden en zijn die rechten nu dus in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports ondertussen een monopolie op de sport, met een gigantisch maandbedrag als gevolg voor de fans. En dat terwijl in andere landen F1 gewoon gratis op de publieke televisie te volgen is.
Eén van die landen die in die categorie valt is Oostenrijk. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via ServusTV op de televisie en op hun website. Je kan die op die manier alleen niet zomaar de race vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Oostenrijk wordt via geo-blocking voorkomen. Gelukkig is daar een oplossing voor: een Virtual Private Network.
Met een Virtual Private Network kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de specifieke dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of dienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de Grand Prix van Bahrein kijken.
Je zit dan alleen wel met het commentaar van de Oostenrijkse televisie. Vorig jaar kon je via Grand Prix Radio naar de stem van Olav Mol luisteren, maar het wordt even afwachten of dat dit jaar ook lukt. Viaplay heeft namelijk de radiorechten gekaapt, al gaat de commentator het wel proberen door middel van de Belgische radiorechten. Viaplay gaat ondertussen commentaar uitzenden via een paar websites.

Populair Nieuws