Red Bull en Verstappen zijn de topfavoriet: "Ze zijn niet af te remmen"

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 15:30
max verstappen rb19 pre season test 2023f1677588608
Het ziet er goed uit voor Max Verstappen en Red Bull Racing. Het team is de topfavoriet voor het 2023 seizoen en volgens Martin Brundle zullen ze niet af te remmen zijn.
Het mantra in de Formule 1 is dat je normaal niks moet aflezen van de pre-season test. Niemand weet namelijk welke programma’s teams rijden, hoeveel benzine er in de tank zit, welke afstelling er wordt gebruikt en meer. Het is dus onmogelijk om tijden met elkaar te vergelijken. Toch worden Red Bull Racing en Max Verstappen bestempeld tot de topfavoriet voor het 2023 seizoen, mede door de wintertest.
Martin Brundle, de ervaren voormalig F1-coureur en commentator bij Sky Sports F1, ziet het duo ook als de grote favoriet voor dit seizoen. De Brit heeft zelfs een waarschuwing voor de andere teams. Hij roept ze namelijk op om zich te richten op hun eigen garage. Brundle denkt namelijk niet dat Verstappen te stoppen is dit jaar.

“Max heeft talent in overvloed, zelfvertrouwen in overvloed en het team vindt het geweldig in garage nummer één als de regerend wereldkampioen. Ze zijn nu op een hoogtepunt. Het enige wat je als tegenstander kan doen is jezelf klaarmaken, je zal dit team niet kunnen afremmen.”

Waarom wordt Verstappen gezien als favoriet?

Dat Red Bull en Verstappen de favoriet zijn voor het aankomende seizoen komt voort uit twee elementen. Ten eerste zijn ze natuurlijk de wereldkampioenen en zijn ze 2022 geëindigd met een flinke voorsprong. Dat gat moet de concurrentie eerst zien te dichten.
Ten tweede is de pre-season test erg goed verlopen voor het team. Verstappen was zelfs erg tevreden over de auto en dat is de eerste keer dat hij zo positief is geweest over de auto voor de start van het seizoen. Het ziet er dus goed uit voor de Nederlander.

Populair Nieuws