Hogwarts Legacy mod laat je meer in de game opgaan

News
vrijdag, 03 maart 2023 om 14:30
hogwarts legacyf1610368146
Veel Harry Potter-fans vermaken zich de laatste tijd goed met Hogwarts Legacy. Maar er is een essentieel onderdeel van de Harry Potter-ervaring dat de game niet nabootst. Gelukkig is het niet iets dat een mod niet kan veranderen.
Er zijn veel verschillende manieren om magie te verwerken in fictie, maar Harry Potter heeft een duidelijke keuze gemaakt voor spells met een toverstok. De toverstok is natuurlijk aanwezig in Hogwarts Legacy, maar als speler hoef je niets te zeggen om een spell te gebruiken. Een mod heeft besloten dat dat anders moet.
Met de mod kun je de spells hardop uitspreken om ze in de game te gebruiken. Dat werkt door de game te koppelen aan de ingebouwde spraakherkenning van Windows. Vervolgens moet je wel goed uitkijken dat je de spell goed en duidelijk uitspreekt, anders werkt het niet. Ook met deze mod is het dus LeviOsa en niet LevioSAAAA.
Een klein nadeeltje is dat er een kleine vertraging is tussen het uitspreken van de spell en het moment dat je personage in Hogwarts Legacy daadwerkelijk tovert. Gelukkig kun je ook wanneer de mod actief is gewoon toveren met de knoppen of je controller. Voor intense gevechten kun je daar dus gebruik van maken.

Is deze Hogwarts Legacy spells mod veilig?

Opvallend is dat modsite NexusMods je deze mod niet rechtstreeks van de site laat downloaden (elders kan het wel). Er zou een risico zijn dat er een virus is. Dat hoeft niet per se daadwerkelijk het geval te zijn en PCGamer heeft tot dusver nergens last van, maar een beetje voorzichtigheid is op zijn plaats.

Populair Nieuws