Zelf in de wereld van Mario rondlopen? Hier kan het allemaal

Article
woensdag, 03 juli 2024 om 17:00
Niet alleen worden games steeds realistischer, de wereld ook! Want wist je dat het mogelijk is om door een Mario pretpark rond te lopen? En waar ter wereld kun je dat doen? Wij leggen het je uit.

Osaka, Japan

Pretparken zijn er voor jong en oud. Als je een dagje naar de Efteling gaat, zie je mensen in allerlei leeftijdscategorieën en hetzelfde kan gezegd worden voor Disneyland Parijs. Dus hoe tof is het dat fans van Nintendo en in het bijzonder liefhebbers van de besnorde loodgieter naar een Mario pretpark kunnen?!
In Osaka in Japan is in 2021 een Nintendo pretpark geopend. Het gaat om Super Nintendo World, onderdeel van Universal Studios, waar je rond kunt kopen alsof je rechtstreeks naar de wereld van Mario bent getransporteerd. In het park kun je bijvoorbeeld een rondje racen in een auto en is het net alsof je in Mario Kart zit. Voor de rest zijn er allerlei attracties en is de gehele omgeving om door een ringetje te halen.
Mario Kart 8 Deluxe - Circuit-uitbreidingspas - Game uitbreiding - Nintendo Switch Download Image
Mario Kart 8 Deluxe - Circuit-uitbreidingspas - Game uitbreiding - Nintendo Switch Download
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.
Oorspronkelijk zou het park al iets eerder geopend worden, maar door de pandemie werd werd de opening iets opgeschoven. Nu wordt het park veel bezocht. Bezoeker kunnen met een speciaal polsbandje muntjes verzamelen, wat natuurlijk een steeds terugkerend element is van Mario-games.

Los Angeles, Verenigde Staten

Nu hoef je niet per se naar Japan toe als je zo’n Mario-ervaring wilt meemaken, want je kan ook naar de Verenigde Staten vliegen. Sinds vorig jaar is er namelijk ook een themapark geopend bij Universal Studios in Hollywood, Californië. Wel moet gezegd worden dat dit gebied een stuk kleiner is dan het park van Japan. Dus voor de beste Mario-ervaring kun je toch beter afreizen naar het land van de rijzende zon.
Daar vind je namelijk Mario Kart en Yoshi attractie. In Los Angeles heb je enkel Mario Kart: Bowser’s Challenge. Vanaf 2025 moet het Amerikaanse park zich beter kunnen meten aan zijn Japanse tegenhanger. Dan moet er namelijk een flinke uitbreiding openen.

En wij?

En Europa? Europa loopt helaas nog even achter de feiten aan. Als Nintendo-fan zou je het liefst zo’n Mario pretpark ook ergens in Europa aantreffen, nietwaar? De wens is er wel, de vraag is alleen wanneer dit gaat gebeuren. Het schijnt wel zo te zijn dat Universal Studios een stuk grond gekocht heeft in Engeland voor een pretpark. Betekent het dat we dus in de toekomst naar Engeland kunnen voor een Mario pretpark?
Ondertussen wensen ook andere landen op zo'n opening en succes als in Japan. Zo schijnt Singapore ook te springen om een Mario pretpark.
Waar zou jij naartoe willen reizen voor een Mario pretpark? Laat het ons gerust weten in de comments.

Poll

Populair Nieuws

Laatste Reacties