Nintendo heeft regelmatig een Breath of the Wild nodig: “dat houdt het bedrijf overeind”

News
maandag, 01 juli 2024 om 18:00
breath of the wildf1590316319
Het is eigenlijk een understatement om te zeggen dat het wel lekker gaat met Nintendo. Dat heeft ook te maken met de sterke verkopen van verschillende games, zoals Breath of the Wild. Zo’n hit heeft Nintendo eigenlijk elke paar jaar nodig, vindt Mario- en Zelda-bedenker Shigeru Miyamoto.
De Switch verkoopt enorm goed: hij hijgt de best verkochte consoles aller tijden in de nek. Dat heeft ook effect op de verkopen van games, want meerdere franchises lopen in de huidige generatie stukken beter dan voorheen. Dat kan Nintendo volgens Shigeru Miyamoto goed gebruiken.
The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Nintendo Switch Image
The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Nintendo Switch
EUR55.99
Op voorraad
Koop op bol.
In een interview met Shigesato Itoi (de bedenker van EarthBound) laat Miyamoto weten dat hij nieuwe werknemers van Nintendo altijd vertelt dat Nintendo overeind wordt gehouden door grote hits (via GamesRadar). De toekomst van het bedrijf is veilig zolang er elke drie tot vijf jaar zo’n hit verschijnt.
De vraag is dan natuurlijk wat gezien moet worden als een hit. Vroeger was een miljoen verkopen heel wat, maar dat kan volgens Itoi niet meer genoeg zijn. Miyamoto bevestigt dat: hij ziet 30 miljoen als een mooi streefgetal. Dat is ongeveer het aantal exemplaren dat Zelda: Breath of the Wild heeft verkocht.

Meerdere mega-hits voor de Switch

Met deze maatstaf van Miyamoto doet de Switch het trouwens extreem goed. De console is nu zo’n zeven jaar oud en had wat Miyamoto betreft dus een stuk of twee van dit soort hits moeten hebben. Maar er zijn wel vier Switch-games over de 30 miljoen heen gegaan.
Breath of the Wild is met 31 miljoen de minst verkochte titel van deze vier. Super Smash Bros. Ultimate werd 34 miljoen keer verkocht en Animal Crossing: New Horizons 45 miljoen. Mario Kart 8 Deluxe verdubbelt het streefgetal met 62 miljoen verkochte exemplaren. Verschillende andere games komen bovendien aardig in de buurt met meer dan 20 miljoen verkopen.