Star Wars’ grote nieuwe schurk haalt inspiratie uit Elden Ring

News
woensdag, 03 juli 2024 om 18:00
elden ring shadow of the erdtree milady
Met het succes van Elden Ring is het geen verrassing dat de game een inspiratiebron is voor anderen. In de komende jaren zullen er ongetwijfeld veel games verschijnen die ten dele gebaseerd zijn op de mega-hit van FromSoftware. Maar in een nieuwe Star Wars-serie zijn er nu al zichtbare invloeden.
Let op: dit artikel bevat spoilers voor Star Wars: The Acolyte!
Het Star Wars-universum is niet ongevaarlijk en je ziet dan ook veel personages die een bepaalde mate van bescherming dragen. Mandalorians zijn met hun harnassen misschien het ultieme voordeel, maar ook andere culturen, facties en personages dragen harnassen of delen daarvan. Maar kijkers van The Acolyte zullen hebben gemerkt dat de schurk van de serie dat bijna niet doet.
Het Sith-personage, ook wel bekend als The Stranger, draagt weliswaar een masker en een armbeschermer van Cortosis (een materiaal dat een lightsaber tijdelijk uitschakelt), maar verder heeft hij weinig bescherming. Showrunner Leslye Headland onthult tegenover Inverse dat dat is gebaseerd op Elden Ring. Liever gezegd, het is gebaseerd op bepaalde Elden Ring-spelers.
Toen Headland voorstelde dat The Stranger niet zoveel bescherming zou dragen, was er veel tegenspraak: men vond dat het personage wel iets harnas-achtigs moest dragen. Maar volgens Headland hoef je geen harnas te dragen als je toch niet geraakt wordt. Ze vergelijkt het met Elden Ring-summons: als je hulp nodig hebt in de game, kun je het beste iemand oproepen wiens personage niets aan heeft: die spelers weten wat ze doen en zijn volgens Headland “fucking gestoord”.

Elden Ring-spelers helpen elkaar graag

Elden Ring-spelers met weinig tot geen armor zijn inderdaad een bekend verschijnsel. Eén van de bekendste is Let Me Solo Her, die andere spelers hielp om Malenia te verslaan. Dat deed hij vervolgens in zijn eentje en met alleen een soeppot op zijn hoofd.
Inmiddels is deze speler bekend als Let Me Solo Him en helpt hij spelers met Messmer the Impaler in Shadow of the Erdtree. Behalve Let Me Solo Him zijn er nog veel andere vergelijkbare spelers. Velen van hen hielpen andere spelers onlangs om de bazen te verslaan die dienen als poortwachter voor de DLC.

Populair Nieuws

Laatste Reacties