5 bizarre YouTube incidenten - Van bokswedstrijden tot Logan Paul

Article
vrijdag, 16 februari 2018 om 14:24
xgn google image
Het is heet nieuws in het medialandschap van menig YouTube kijkend tiener. Logan Paul profileert zich als een uilskuiken op het videoplatform en dit is maar één van de weinige YouTube incidenten uit de afgelopen jaren. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje

Logan Paul

Laten we dan ook maar met één van de heftigste YouTube incidenten beginnen: Logan Paul. De Amerikaanse vlogger kwam vorige maand negatief in het nieuws toen hij een video publiceerde op YouTube waarin de 22-jarige samen met zijn vrienden het zelfmoordbos in Japan ging verkennen.
Hier kwam de groep een lijk tegen, waarna Logan Paul besloot om het te filmen en op zijn account te plaatsen. Op z'n zachtst gezegd geen slimme actie van de vlogger, waardoor Youtube genoodzaakt was om de inkomsten van de YouTuber te beperken.
126506

KSI en Joe Weller

Afgelopen weken was er nog meer heet nieuws uit het internetland genaamd YouTube. De twee bekende YouTubers genaamd KSI en Joe Weller, samen goed voor bijna 23 miljoen abonnees en in totaal 37 miljoen volgers, besloten namelijk om begin februari met elkaar op de vuist te gaan in een bokswedstrijd.
Het aantal kijkers naar de bokswedstrijd op YouTube staat op dit moment op 24 miljoen kijkers, een record voor een bokswedstrijd in de klasse amateur. Eén van de YouTube incidenten die veel mensen nog lang bij zullen blijven, waar uiteindelijk KSI als winnaar uit de strijd kwam. Hierna besloot de vlogger gelijk om een andere YouTubers uit te dagen, waaronder Logan Paul.
126511 1

Marina Joyce

Van de al twee eerder genoemde opmerkelijke gebeurtenissen is dit van alle YouTube incidenten misschien wel de meest bizarre. Het gaat hier om alles wat er rondom Marina Joyce gebeurde, waarbij er meer theorieën over het internet gingen dan na het laatst uitgebrachte deel van Star Wars, The Last Jedi.
Het is een understatement om te zeggen dat het internet los ging op bovenstaande video van Marina Joyce. Duizenden mensen merkte vreemde dingen op aan deze en ook andere video's van de Britse YouTuber. Zo fluistert ze in één van haar video's 'help me' en stonden er in een aantal video's een vreemde man achter de camera die wel heel angstig werd aangekeken door de YouTuber.
Daarnaast werd er door de kijkers een geweer gesignaleerd op de achtergrond in een make-up video. Het zijn voorbeelden van video's die het internet voor weken in zijn greep hield. Marina Joyce zou ontvoerd zijn, aan de drugs zitten en nog veel meer. Maar na een tijdje maakte de YouTuber een video waarin ze alles uitlegde.
126512

Enzo Knol en Stuk TV

Van alle Engelse YouTube incidenten verhuizen we onze ogen even naar Nederland, want ook in ons koude kikkerlandje is er een vrij groot incident geweest tussen Enzo Knol en StukTV, de twee grootste Nederlandstalige YouTube kanalen.
Tijdens de opnames voor de video 'Illegale Rave bij BN'er' gingen de jongens van StukTV midden in de nacht langs bij de bekende Nederlander John van den Heuvel, iemand die wel iets afweet van illegale praktijken. De groep sloot een aantal dikke boxen aan waarbij het aantal decibel al snel de pan uit schoot. De misdaadjournalist kon er gelukkig om lachen en besloot om nog even mee te genieten van het illegale feestje in zijn eigen voortuin.
Daarna besloot de groep om langs te gaan bij Enzo Knol en hetzelfde feestje te geven, maar dit schoot de vlogger flink in het verkeerde keelgat. Dit resulteerde uiteindelijk in een optreden bij RTL Late Night en artikelen in verschillende kranten. Het was heet nieuws. Vooralsnog lijkt het er dan ook niet op dat Enzo Knol en StukTV beste vrienden zullen worden.
126523

PewDiePie

Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, is op dit moment met zijn bijna 61 miljoen abonnees de grootste YouTuber die er is. Het niet begaan van een misstap is dan ook haast onmogelijk met zoveel volgers online. Dit is dan ook al een aantal keer gebeurd.
Zo zou Disney het contract met de YouTuber hebben verbroken vorig jaar nadat hij bij de Fiverr service een bordje aanvraagde met daarop de tekst ''Death to all Jews.'' De YouTuber deed dit met een grote knipoog, maar het was voor Disney reden genoeg om de YouTube-ster te ontslaan.
Daarnaast riep PewDiePie tijdens een potje PlayerUnknown's Battlegrounds het woord 'nigger' terwijl de YouTuber aan het livestreamen was. Beide incidenten hebben ervoor gezorgd dat PewDiePie een deel van zijn inkomen kwijt raakte.

Wat vind jij van de YouTube incidenten?

Van met elkaar op de vuist gaan in de ring tot racistische uitlatingen. De laatste jaren en vooral maanden zijn er heel wat YouTube incidenten voorbij gekomen die sommige mensen nog lang bij zullen blijven.