5 Xbox Series X aankondigingen die we willen zien in 2021

Article
zaterdag, 06 maart 2021 om 17:00
xgn google image
De Xbox Series X kampt met een paar probleempjes in de line-up aan games voor de next-gen console. Daarom zijn er een paar aankondigingen die we willen zien in 2021 voor de console van Microsoft.
Toen Halo Infinite voor de zoveelste keer werd uitgesteld ging de launch line-up voor de Xbox Series X er toch wel een beetje karig uitzien. Toch heeft Microsoft nog meer dan genoeg exclusives die ze van stal kunnen halen om de Xbox Series X wat kracht bij te geven. Wij hebben een paar aankondigingen die we willen zien in 2021 voor de Xbox Series X op een rij gezet.

Gears of War 6

Gears of War 6 is een typische game waarvan je weet dat de aankondiging vroeg of laat zeker gaat komen. Het is een van de meest succesvolle franchises van Microsoft en daarom zal het bedrijf graag een nieuw deel willen brengen naar de Xbox Series X. Het brute geweld van de Gears of War reeks weet toch altijd weer de harten van gamers op de Xbox te veroveren.
Hoewel de games allang niet meer door Epic Games worden gemaakt, heb je nog steeds een soort van garantie dat het altijd wel goed zit met de gewelddadige games. Zolang Halo Infinite ook nog niet uit is, heeft de Xbox Series X een tekort aan exclusieve shooters en hoewel Gears of War niet first-person is, zal het toch een goede toevoeging zijn. Daarom is het een van de aankondigingen die we willen zien in 2021.
banjo kazooie opvolger gaat nu echt gebeuren 66815 1

Nieuwe Banjo Kazooie game

Er gaan al een tijdje geruchten de ronde dat er nog steeds een Xbox exclusive Banjo Kazooie wordt gemaakt. Als dat daadwerkelijk het geval is, mogen Microsoft en Double Fine, de studio die naar verluidt aan de game werkt, wel met een aankondiging komen. Zeker omdat de Xbox Series X met de huidige line-up wel een flinke knaller kan gebruiken om mensen weer enthousiast te maken voor de next-gen console in 2021.
Het zou niet gek zijn als er een nieuwe Banjo Kazooie game komt omdat Microsoft er de laatste tijd wel van houdt om oude games van Rare weer tot leven te wekken. Dat zagen we vorig jaar al met Battletoads en met de aankondiging van de Perfect Dark remake. Dat ze dus meer aankondigingen gaan doen over Rare games lijkt dus een gegeven, maar Banjo Kazooie is dan toch de game die we willen zien, zelfs al is het alleen maar uit nostalgie.
alan wake 01f1576701415

Alan Wake 2

Kom op Remedy Entertainment, we zitten al jaren te wachten op de aankondiging van Alan Wake 2. Dit is het juiste moment voor een terugkeer van Alan Wake, de Xbox Series X kan wel een extra survival-horrorgame gebruiken. Sinds het origineel in 2010 uitkwam zitten we eigenlijk al te wachten op de sequel, die constant zou komen, maar nooit kwam.
Remedy is in de tussentijd natuurlijk met heel veel andere games bezig geweest. Denk daarbij aan Quantum Break en Control die allebei wel in het Alan Wake universum vallen. Remedy heeft het universum dus wel uitgebreid, maar een echte Alan Wake game blijft maar uit. Laat het alsjeblieft een van de aankondigingen van 2021 zijn, dan kunnen we ons weer verheugen op het volgende avontuur van schrijver Alan Wake.
forza horizon 4f1619599041

Forza Horizon 5

We weten al dat Forza Motorsport 8 naar de Xbox Series X komt, maar een tijdje kregen we al het gerucht dat Forza Horizon 5 ook in 2021 moet uitkomen. Het is een van die aankondigingen die we willen zien, omdat de franchise gewoon altijd goed weet te scoren. Als Forza Horizon 5 daadwerkelijk dit jaar moet uitkomen, dan staat een aankondiging ook gegarandeerd voor de deur.
De vraag is alleen wie aan de game aan het werken is. Playground Games is namelijk tot nu toe verantwoordelijk geweest voor de Forza Horizon games, maar ze zijn bij de studio nu druk aan het werk met de nieuwe Fable game. Misschien dat een andere studio de game gaat maken, misschien dat er een ander team is bij Playground Games, we weten het niet. Een officiële aankondiging van Forza Horizon 5 in 2021 zou de Xbox Series X in ieder geval wel vaststellen als de must-have console voor racefanaten.
the elder scrolls morrowind gratis beschikbaar gesteld op pc door bethesda 148821 4

Elder Scrolls 3 Morrowind Remake

Waarschijnlijk de meest opvallende titel in deze lijst van aankondigingen die we voor de Xbox Series X in 2021 willen zien. Wat niet veel mensen zich waarschijnlijk zullen herinneren is dat Morrowind de eerste Elder Scrolls titel was die op consoles verscheen. De titel kwam exclusief uit op de Xbox console en wist console gamers gelijk goed te introduceren met de populaire RPG.
Met de recente aankoop van Bethesda door Microsoft lijkt een remake ook niet een heel onwaarschijnlijke optie. Een officiële aankondiging zou de hype voor Elder Scrolls 6 ook gelijk een stuk groter maken, omdat mensen dan gelijk uitkijken naar het nieuwste deel. Morrowind is een fantastische RPG die absoluut een remake verdient voor de Xbox Series X, liever eerder dan later.

Andere aankondigingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer titels in de stal van Microsoft en zijn er ook nog talloze aankondigingen die we willen zien. In 2021 zullen we ook nog veel aankondigingen zien van third-party ontwikkelaars voor de Xbox Series X. Hopelijk zit er dan ook nog een toffe nieuwe IP bij om ons goed enthousiast te maken voor de next-gen console.