Welke PSN Store verbeteringen willen we zien?

  De PlayStation Store is je centrale punt voor aanschaf en download van nieuwe games. Het is dan ook niet zo gek dat Sony veel werk stopt in het beter maken van deze Store, waardoor het makkelijker wordt om nieuwe content te vinden. Toch zijn er nog wel wat puntjes van verbetering. Hier volgt een lijstje van zaken die wat ons betreft beter kunnen in de PSN Store.

  Makkelijker sorteren

  Er komen steeds meer games in de Store, waardoor het ook steeds lastiger wordt die ene game te vinden die je zoekt. Zeker als je de naam niet precies (of helemaal niet) weet. Het zou dan ook erg handig zijn als je op een makkelijke manier games kan sorteren. Kijk je bijvoorbeeld bij de categorie ‘Alle PS5 games’, dan is de volgorde van games van nieuw naar oud.

  Ook is het niet erg handig dat diverse games in meerdere varianten verschijnen, die zouden wat ons betreft prima gegroepeerd kunnen worden. We zouden, afhankelijk van onze bui, willen sorteren op prijs, verschijningsdatum, korting, of misschien zelfs op metascore. Hier is wat ons betreft een wereld te winnen!

  Betere integratie met PS Now, PS Plus en EA Play

  Eerlijk gezegd maakt Sony de laatste tijd flinke stappen. Er verschijnen steeds meer abonnementen en elk abonnement heeft zo zijn eigen lijst games. Tot voor kort was het erg lastig om al deze lijsten bij te houden en zo te vergelijken of je een game die je aan wil gaan kopen, misschien ook beschikbaar is in een van de services. Alleen PS Now al heeft 700+ games.

  Bijhouden welke dat allemaal zijn is vrijwel onmogelijk! Tegenwoordig worden games in de Store voorzien van een symbooltje van de service waar ze bij inbegrepen zijn. Zo zal bij World War Z meteen te zien zijn dat deze ook in PS Now zit. Wil je de game daarna alsnog kopen (voor het geval de game de service zal verlaten of je je abonnement op gaat zeggen), dan kan dat alsnog.

  Toch hebben we nog een kleine wens: Vooral bij de gratis games is het niet altijd duidelijk onder welke service je de game gekregen hebt. Zo is Horizon: Zero Dawn nu gratis in de PS Plus selectie, maar is eerder beschikbaar geweest in PS Now. Hetzelfde geldt voor Days Gone, die nu een PS Plus game is, maar ook in de PlayStation Collection zit. Welke ‘gratis’ versie heb je nu in je bezit? Dat zou wat ons betreft nog wat duidelijker mogen.

  Kleinere iconen, snellere navigatie

  Ja, het is heel modern om grote plaatjes en banners te tonen, maar wij komen in de Store voor de content. Dan mag er best wat minder ruimte tussen alle iconen en willen we eigenlijk zo snel mogelijk naar de nieuwe games en aanbiedingen. Dus: weg met al die grote banners over voorjaarsaanbiedingen en de nieuwste games die in de spotlight moeten staan, maar laat ons gewoon meteen naar de games zelf gaan! Daarbij geldt voor ons: hoe minder clicks en scrollen, hoe beter!

  Fouten en foutjes in de Store

  Regelmatig komt het voor dat een game geblokkeerd voor aankoop raakt als je ooit de demo gespeeld hebt of de game in een trial gespeeld hebt. Soms is dat heel handig, zo vermijd je dat je de basisversie van een game koopt terwijl je de ultimate versie al eens eerder gekocht hebt, maar soms gaat het ook helemaal mis. Het enige dat je dan kan doen is proberen herstelacties uit te voeren, of de Sony helpdesk bellen. Handig is anders, en dat soort problemen zouden we in het vervolg liever niet meer zien.

  Een voor altijd blijvende Store

  Nog niet zo lang geleden werden we opgeschrikt door het nieuws dat Sony de stekker wilde trekken uit de PSP, PS Vita en PS3 Store. Aankopen voor die platformen zouden dan niet meer mogelijk zijn. Downloads van je eigen content zou nog wel mogelijk zijn, maar de downloadlijst van de PS3 en PS Vita zijn nou niet echt heel gebruikersvriendelijk.

  Hoewel Sony na een storm van protest de Stores voorlopig open houdt, maakt het wel erg duidelijk dat de aankoop van digitale content op termijn risicovol kan zijn. Daarom staat met stip op één dat we graag duidelijkheid willen krijgen over hoe Sony in de toekomst garandeert dat we over al onze digitale content kunnen blijven beschikken. Hopelijk heeft Sony snel hier een gedegen antwoord op, zodat we met een veilig gevoel onze digitale games kunnen blijven kopen!

  Dit was ons overzicht van de belangrijkste verbeterpunten voor de PS Store wat ons betreft. Hebben jullie nog een ergernis die wij niet genoemd hebben, of juist een compliment voor de PS Store, laat het dan vooral weten! Wij gaan ondertussen nog even kijken of er een dealtje te scoren is...

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.