Indies onder de loep: Trails and Traces: The Tomb of Thomas Tew, Crime Opera: The Butterfly Effect, Dull Grey

  Bij XGN houden we graag een vinger aan de pols bij wat er aan nieuwe Indie games verschijnt. Deze keer spelen we diverse Visual Novels en een old-school adventure game genaamd The Tomb of Thomas Tew.

  Trails and Traces: The Tomb of Thomas Tew

  De Thomas Tew uit de titel was een piraat die eind zeventiende eeuw met zijn schip in gevecht raakt met Fateh Muhammed. Tijdens dat gevecht wordt Tew geraakt door een kanonsschot en sterft. Of niet? In het hedendaagse probeert detective James Labbett achter de waarheid te komen op zoek naar een vermist persoon. Wat volgt is een groots avontuur in de beste traditie van het point-and-click genre. De game heeft veel weg van klassiekers als the Secret of Monkey island en bevat een ruime dosis humor. Wie bang is dat de puzzels ze nachtenlang wakker zal houden: wees gerust, de game is niet zo heel erg lang. De graphics zijn nogal basic, maar dat mag de pret niet drukken.

  The Tomb of Thomas Tew is te koop op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, en Xbox Series X voor € 3,99.

  Crime Opera: The Butterfly Effect

  Crime Opera is een nieuwe Visual Novel van EastasiaSoft en is verschenen op Xbox One, PlayStation 4 en Switch. De game volgt het verhaal van een maffia-familie die te maken krijgen met de dood van de matriach van de familie. Hierdoor ontbrandt een harde strijd rond de bezittingen van de familie. je beziet de belevenissen door de ogen van de zes kinderen van de matriarch. Waar de meeste Visual Novels je steeds voor keuzes stelt en je het verloop van het verhaal kan beïnvloeden, is dat bij The Butterfly Effect niet perse nodig. je kan het verhaal ook gewoon in zijn geheel volgen zonder ook maar een keuze te hoeven maken. Wil je toch de oude stijl met vragen en meerdere eindes? Die zit er ook gewoon nog in. The Butterfly Effect heeft een interessant verhaal over het wel en wee van een maffiafamilie, dat je lang zal kunnen boeien. The butterfly Effect is onder anderen in de Nintendo Store te vinden voor € 7,99.

  Dull Grey

  De titel is niet erg uitnodigend, en lijkt te hinten naar een nogal saaie game. Dat lijkt ook wel zo als je gaat spelen, want in deze Visual Novel krijg je maar één vraag voorgeschoteld, die je met twee opties kan beantwoorden. Of, zit er misschien meer achter? het verhaal draait om een gezin in een verre toekomst waarbij eigenlijk alles geregeld wordt door machines. mensen hebben de keuze uit twee banen, Lamplighter of Tallyman. Het is de dag waarop de zoon in het gezin moet gaan kiezen wat hij gaat worden en dus vertrekt hij samen met zijn moeder naar het keuze-centrum waar zijn toekomst bepaald zal worden. Onderweg komen ze met meerdere mensen aan de praat, die allen zo hun mening hebben over wat de zoon zou moeten worden. Wat zal de keuze uiteindelijk worden en IS er eigenlijk wel een keuze? het verhaal biedt je onverwachte mogelijkheden. Deze Visual Novel is vrij kort, dus ook geschikt voor wie geen zin heeft in het lezen van enorme lappen tekst. Dull Grey is verkrijgbaar op Xbox One, Switch en PlayStation 4 en 5 (cross buy) en kost € 3,99.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.