Blijven de PS3 en PS Vita Store online?

News
dinsdag, 20 april 2021 om 11:30
50293 bezig de 25 beste playstation 3 gamesf1618918943
Een maand geleden gingen de eerste geruchten al rond dat Sony van plan was om de online winkels te sluiten van de PlayStation 3, PSP en PS Vita. Een week later werd dit bevestigd door Sony zelf. De PS3 en PSP Stores zouden op 2 juli uit de lucht gehaald worden en de PS Vita Store op 27 augustus. Een aantal klachten en negatieve tweets verder, heeft Sony besloten het roer toch weer om te gooien.
Fans waren al erg ongerust aan het worden over digitale aankopen op de systemen en dat dit niet meer gedaan kon gaan worden. Gelukkig heeft Sony via een blogpost aangekondigd dat de beslissing teruggedraaid gaat worden en de Stores nog steeds toegankelijk blijven voor iedereen die dit wil. Op zowel PS Vita als PlayStation 3 gaan de Stores voorlopig nog niet uit de lucht. De PSP Store daarentegen, gaat gewoon volgens de planning wel op 2 juli stoppen.

Kunnen de Stores voor altijd gebruikt worden?

Het is nog niet duidelijk of dat de online stores voor altijd open blijven of enkel langer online worden gehouden. Voor nu kunnen fans in ieder geval elke game nog kopen die enkel online te verkrijgen is, maar als Sony nu al besluit om de winkels mogelijk uit de lucht te halen, is de kans groot dat de PS3 en PS Vita Stores alsnog op een dag offline worden gehaald.
Wanneer de onvermijdelijke dag komt dat de twee online winkels tóch de deuren sluiten, is het hopen dat nog wel alle updates en patches gedownload kunnen worden van aangekochte games. Sommige hiervan waren namelijk essentieel om de games te spelen, het zou zonde zijn als dit ineens niet meer kan.