PSN Store sluit haar deuren op PS3, PSP en Vita

News
dinsdag, 30 maart 2021 om 11:00
xgn google image
De kogel is dan eindelijk door de kerk en voor PlayStation-fans is het geen goed nieuws. De virtuele deuren van de PSN Store gaan sluiten op meerdere platformen. Zowel de PlayStation 3, PSP en PS Vita gaan binnenkort geen nieuwe games meer krijgen, want de deuren van de PSN Store sluiten op die platformen.
Sony gaat deze zomer definitief de deuren sluiten van de PSN Store op de PS3, PSP en PS Vita. Op 2 juli 2021 sluit de PSN Store voor de PlayStation 3 (PS3) en PSP, terwijl de PS Vita Store nog iets langer openblijft. Die deuren gaan op 27 augustus 2021 pas dicht.
Het is slecht nieuws voor de vele fans van de oudere console, want vanaf die datum kunnen er geen nieuwe games op digitale wijze aangeschaft worden. Ook downloadbare content kan niet meer gekocht worden. Wat velen dan ook tegen het verkeerde been stoot is het feit dat games die alleen digitaal uit zijn gekomen niet meer gekocht kunnen worden. Titels als inFamous Festival of Blood gaan dan ook definitief verloren als spelers ze niet tijdig aanschaffen.
48594 bezig prijsverlaging voor ps vita

PSN Store op de schop voor nieuwere platformen

Dat de PSN Store op oudere PlayStation-hardware ging sluiten zat er al een tijdje aan te komen. Zoveel werd al duidelijk toen vorig jaar de PSN Store een flinke update kreeg. Ineens verdween namelijk de optie om games te halen voor de PS3, PSP en PS Vita. Toen werd al gedacht dat de sluiting van de store op verschillende platformen snel zou volgen.
Eerder deze maand doken geruchten van de sluiting ook weer op. Toen werd in eerste instantie niets aangekondigd door Sony. Daar komt nu dus verandering in. Wie nog flink wil uitpakken en oudere titels wil verzamelen heeft nog een paar maanden de tijd voordat de virtuele deuren definitief sluiten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties