Dit gaan we (misschien) in Shadow and Bone seizoen 2 terugzien!

  Het eerste seizoen van Shadow and Bone net is uitgekomen en natuurlijk hebben wij het ook al afgekeken. Alhoewel de kans groot is dat er een tweede seizoen aan zit te komen, duurt het wel nog een tijdje voordat het daadwerkelijk uitkomt. Toch kunnen we wel speculeren. Wat zijn nu onze Shadow and Bone seizoen 2 verwachtingen?

  In dit artikel staan grote spoilers van het eerste seizoen en mogelijke spoilers voor seizoen 2. Spoilers voor de boeken van het Grishaverse, de reeks waarop Shadow and Bone is gebaseerd, volgen ook.

  Samenwerking met de Crows

  Aan het einde van Shadow and Bone seizoen 1 hebben we kunnen zien dat Mal en Alina op hetzelfde pad belanden als de Crows. Eerst wilden zij Alina vangen voor een hoop geld. Toch konden we zien dat ze alles eraan deden om haar te beschermen en allemaal probeerden de Darkling te verslaan. Als je het tweede boek genaamd Siege and Storm hebt gelezen, weet je dat deze samenwerking nooit plaats heeft gevonden.

  Het lijkt erop dat het tweede seizoen nog steeds de grote lijnen gaat volgen van Siege and Storm, waar nu de ‘samenwerking’ met de Crows en alle gevolgen indien, waarschijnlijk bij komt kijken. Ook konden we zien dat Nina en Matthias op dezelfde boot zaten als de groep vluchtelingen, waardoor de kans groot is dat Nina, maar hoogstwaarschijnlijk ook Matthias, zich bij de Crows voegt.

  In de Six of Crows boeken, geschreven door Shadow and Bone's Leigh Bardugo, konden we zien dat Nina en Matthias een grote rol spelen, naast Kaz, Inej en Jesper. Dit kan zelfs leiden naar het daadwerkelijke Six of Crows verhaal in het tweede seizoen. Of de samenwerking met de Crows, Alina en Mal verder gaat of hun wegen scheiden na hun boottocht is nog maar de vraag. Wel weten we dat de serie ietwat afwijkt van de boeken, dus de kans is ook groot dat de samenwerking verder gaat in seizoen 2.

  David Appleby/Netflix

  De achtervolging van Alina

  Alina is natuurlijk de heilige Sun Summoner in Shadow and Bone, die de druk voelt om uiteindelijk de Shadow Fold te vernietigen. We konden zien dat General Kirigan haar vertrouwen probeerde te bemachtigen, maar uiteindelijk de waarheid naar boven kwam. De Darkling wil Alina’s gaven hebben om geheel Ravka over te nemen en zelfs de Shadow Fold uit te breiden (wat ook lukt aan het einde van seizoen 1).

  Uiteindelijk zagen we dat Alina ontsnapt van Kirigan en samen met Mal en de Crows vlucht naar een veilige bestemming. Toch zal Kirigan er in het tweede seizoen er alles aan doen om Alina voor hemzelf te claimen en haar gaven in bezit te krijgen, waardoor hij gebruikt maakt van de meest verschrikkelijke krachten. De achtervolging zal, net zoals in het tweede boek, vrijwel zeker terugkomen in Shadow and Bone seizoen 2. Dit wordt namelijk de oorzaak van alle verdere gevolgen van het Siege and Storm plot.

  Strijd om de macht in Ravka

  Alhoewel Alina nog niet weet hoe krachtig haar gaven zijn, is ze er al bekend mee dat ze in heel Ravka bekend staat als de Sun Summoner en weet ook wat haar uiteindelijke doel is: Kirigan stoppen en een einde maken aan de Shadow Fold. Toch lukt dit niet in haar eentje. Hier heeft ze mensen voor nodig.

  In het vervolg van Shadow and Bone: Siege and Storm, weten we dat dit een groot aspect gaat spelen in het algemene verhaal: Alina’s opbouwende macht in Ravka en haar samenwerkingen met af en toe de meest vreemde mensen. Dit zorgt ervoor dat ze een mogelijkheid krijgt om de Darkling te stoppen en een einde aan zijn tirannie te maken. Toch gaat de Darkling er ook alles aan doen om haar niet zomaar de macht over te laten nemen en maakt een leger waar de meest machtige mensen zelfs bang voor zijn.

  Wil je de Grishaverse ontdekken? Netflix heeft een map gemaakt waarmee je alles te weten kan komen van deze fantasiewereld. Klik hier om die te bekijken.

  Alina's relatie met Mal

  Natuurlijk krijgt Mal ook een grote rol komend seizoen. Zo’n grote missie als deze; Alina beschermen en ervoor zorgen dat zij de krachten beheerst en zelfs krachtiger laat maken, kan een tol eisen. Dat is dan ook een vrij gehaat aspect van Siege and Storm, dus hopelijk slijpt de serie dit een beetje bij.

  Het zit namelijk zo in het tweede boek. De relatie tussen Alina en de Darkling was ietwat gecompliceerd en waren zelfs tot kort verliefd op elkaar. Nu Kirigan hun constant achtervolgt, Alina hoogstwaarschijnlijk problemen gaat ervaren met haar krachten en Mal er steeds voor moet zorgen dat ze veilig is, is de kans groot dat hij daar zat van raakt. Daardoor kan hun geliefde relatie van Shadow and Bone seizoen 1 in duigen vallen.

  De Sun Summoner

  Alina heeft de eerste amplifier in haar bezit (onvrijwillig). Hierdoor zijn haar krachten een stuk groter geworden. Als we Siege and Storm mogen geloven, worden deze krachten alleen maar groter.

  Alina smacht naar meer van haar krachten. Het grote rendier was de eerste amplifier, die haar helpt haar gaven te vergroten. Maar er zijn meer van dit soort amplifiers, waarmee Alina de machtigste Grisha ooit kan worden. Toch is het maar de vraag of het een goed idee is om naar deze amplifiers op zoek te gaan. Dit gaan we gegarandeerd terug zien in seizoen 2.

  Shadow and Bone seizoen 2 verwachtingen

  Alhoewel het grootste deel van deze verwachtingen gebaseerd zijn op het tweede boek, is het nog maar de vraag of Netflix het tweede Shadow and Bone boek in grote lijnen gaat volgen. Ondanks dat het Crow-verhaallijn niet in het eerste boek voorkwam van Shadow and Bone, konden we dit in seizoen 1 wel terugzien. Toch zal dit niet veel uitmaken voor het verdere verhaal en zijn er genoeg mogelijkheden om het verhaal van Siege and Storm op te volgen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.