Wat worden de gratis PS Plus games van mei 2022?

Article
zondag, 17 april 2022 om 11:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Elke maand geeft Sony gratis games aan PS Plus abonnees. Wij kijken vooruit naar wat de kanshebbers zijn om gratis PS Plus game van de maand te worden.

Battlefield 2042

Battlefield is een grote naam in online FPS land. Eerdere delen werden hoog gewaardeerd en veel gespeeld. De games waren daarmee een directe concurrent van de Call of Duty games. De nieuwe Battlefield 2042 werd helaas een stuk minder gewaardeerd. De reviews waren stukken minder en ook de userscores logen er niet om. Zelfs oud-developers van de Battlefieldserie beklaagden zich over de status waarin de game zich bevindt.
Dat klinkt niet echt als een aanbeveling, maar toch is Battlefield 2024 bij tijden best vermakelijk. DICE is er veel aan gelegen om de game bug-vrij te maken en nieuwe features toe te voegen. Daar heeft ze nu vijf maanden de tijd voor gehad en dit is het moment om te proberen de boel te redden.
Hoe is dat beter te doen dan door de game een relaunch te geven via PS Plus? Nieuwe spelers die een nieuwe ervaring kunnen opdoen en zo hopelijk de game uit het slop te trekken zou de ideale aanloop zijn naar wat Season 1 moet worden vanaf deze zomer. Wij denken dan ook dat Battlefield 2042 een prima kandidaat is om in de PS plus line-up van mei 2022 te zitten.

Cris Tales

Cris Tales is een bijzondere indie-game die vorig jaar uitkwam. De game verdiende bij ons een nette 7,5. In de game speel je als Crisbelle, een vrouw die de tijd kan manipuleren. In gevechten kan je vijanden ofwel naar het verleden ofwel naar de toekomst sturen, wat je kan combineren met voorwerpen. Maak je een vijand nat en stuur je hem daarna naar de toekomst, dan roest zijn harnas weg. De confrontaties worden hierdoor een heel stuk tactischer. De game is erg leuk maar miste een beetje geluk tijdens release, waardoor hij wat ondersneeuwde. Tijd dus voor een tweede kans en dat kan prima via PS plus!

Black Desert Online

Deze game is een open wereld MMORPG van Koreaanse afkomst. Black Desert Online heeft een Free to Play variant in Azië, maar hier in het Westen heeft de game gewoon een betaalde release gekregen. Black Desert biedt third person gevechten maar heeft ook ruimte voor andere activiteiten zoals vissen, een huis kopen en inrichten, boer spelen en handel drijven. Als je wil kan je deelnemen aan grootschalige bestormingen van kastelen De game kent uitgebreide mogelijkheden om je karakter aan te passen.
De game is beschikbaar op PS4 en PS5 en biedt een ruime sortering aan LDC uitbreidingen en microtransacties, dus is zeker gebaat bij een grote nieuwe gebruikersgroep. Wij denken dan ook dat Black Desert Online goede kans maakt onderdeel uit te maken van de PS Plus line-up voor mei 2022.

Bonus: Salt and Sanctuary

Salt and Sanctuary wordt vaak beschreven als een 2D Souls game met Castlevania invloeden. Dat betekent honds-moeilijk, maar dan als platformspel. De gameplay is erg gevarieerd met meer dan 600 voorwerpen om te gebruiken, speciale aanvallen, dual wielding wapens en magie. Salt and Sanctuary werd heel goed gewaardeerd door zowel game sites als gamers. Nu het vervolg is aangekondigd voor dit jaar is het een mooi moment om het grote publiek kennis te laten maken met deze prachtige game.

De gratis PS Plus games voor mei 2022, onze verwachtingen

Dit zijn onze verwachtingen voor de line-up van PS Plus van mei 2022. We zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat Sony de line-up echt prijsgeeft. De games voor mei 2022 worden woensdag 27 april bekendgemaakt en zullen dan dinsdag 3 mei beschikbaar komen om te claimen.
Tot die tijd kunnen we de gratis games van april nog claimen:
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus abonnement hebt. Vergeet dus niet om alle games te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen.
Dit waren onze verwachtingen. Wat hopen jullie dat er Sony voor ons, PS Plus abonnees in petto heeft in mei? Laat het weten!