Wat worden de gratis PS Plus games van juni 2022?

Article
zaterdag, 21 mei 2022 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Juni is een belangrijke maand voor Sony. Vanaf 24 mei introduceert Sony het nieuwe PS Plus abonnement voor PlayStation bezitters. Sony zal daarom flink uit willen pakken met de reguliere gratis PS Plus games voor deze maand. Wij wagen ons alvast aan een voorspelling voor wat Sony voor ons in petto heeft in juni.
Er gebeurt veel rond het PS Plus abonnement van Sony. Vanaf 24 mei begint de uitrol van het nieuwe PS Plus met de abonnementsvormen PS Plus Essential, PS Plus Extra en PS Plus Premium. Wij zijn in Nederland eind juni aan de beurt. Er zal Sony veel aan gelegen zijn een goede eerste indruk achter te laten, dus wij verwachten dat Sony met een mooie line-up zal komen voor aankomende maand.

Het is nog even onduidelijk of Sony ons twee of drie games zal voorschotelen, officieel garandeert Sony twee games per maand, maar Sony neemt al tijden een extra PS5 game op in de selectie. Voorlopig houden wij dat ook nog maar even aan.
the last of us 2f1570791904

The Last of Us Part II

Sony zal bij het begin van het nieuwe PS Plus willen starten met een knaller. Wat is er dan een betere keuze dan één van de grootste games van een eigen studio? Kijken we naar de line-up van PS Plus Extra en PS Plus Premium die inmiddels bekendgemaakt is, dan ontbreekt één belangrijke titel in dat rijtje: The Last of Us Part II.
Wij denken dat Sony deze titel achter de hand houdt om meteen als PS Plus game van de maand te presenteren. The Last of Us Part II is een meesterwerk en wordt door velen gezien als de beste game van de PS4 generatie. Onze Luuc gaf de game dan ook terecht een 9.8.
De game 'zit vol rauwe emotie met uitstekende acteerprestaties in combinatie met het fenomenale animatiewerk'. In de game volgen we de belevenissen van Ellie, jaren na de gebeurtenissen van het eerste deel, waarin Joel besloot Ellie te redden van de Fireflies. De game volgt Ellie die een spoor van geweld achter zich laat na een traumatische gebeurtenis.
The Last of Us Part II is een briljante game en de game zou dan ook een perfecte headliner zijn van de PS Plus line-up van juni 2022.

Salt and Sanctuary

Salt and Sanctuary wordt door velen gezien als één van de allerbeste indie-games van de afgelopen jaren. De game is een 2D game met Dark Souls gameplay. Dat betekent: complexe gevechten met enorme vijanden, ervaring die je kwijt kan raken als je een gevecht niet overleeft en savepoints waar je je ervaring om kan zetten in levels.
Inmiddels is het vervolg hierop, Salt and Sacrifice, sinds kort uit, wat dit een mooi moment maakt om het grote publiek (opnieuw) kennis te laten maken met deze prachtige game. Deze game is dan ook een prima keuze als Indie-game in de PS Plus line-up.

Riders Republic

Terwijl Sony de eerste line-up voor PS Plus Extra en Premium bekendmaakte, maakte Ubisoft bekend dat Ubisoft+ en Ubisoft+ Classics naar PlayStation komen. De samenwerking tussen Sony en Ubisoft is dus onmiskenbaar. Wij verwachten dat Sony en Ubisoft deze samenwerking nog wat extra kracht willen bijzetten door een van de games uit het grote assortiment van Ubisoft in de PS Plus Essential line-up op te nemen.
Riders Republic is daarbij nog steeds onze eerste keuze, hoewel er ook alternatieven mogelijk zijn, zoals The Division 2 of Immortals Fenix Rising. Wij houden het voor nu op Riders Republic. Deze game heeft een sterke online component en is dus gebaat bij een grote fanbase.

De gratis PS Plus games voor juni 2022

Dit zijn onze verwachtingen voor de line-up van PS Plus van juni 2022. We zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat Sony de line-up echt prijsgeeft. Als Sony het standaard schema aanhoudt, zullen de games voor juni 2022 pas 1 juni bekendgemaakt worden en deze zullen dan dinsdag 7 juni beschikbaar komen om te claimen.

Tot die tijd kunnen we de gratis games van mei nog claimen:
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus Essential of hoger abonnement hebt. Vergeet dus niet om alle games te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen.

PS Plus gaat op de schop

Sony heeft bekendgemaakt dat PlayStation Plus flink op de schop gaat. Komende maand gaat dat gebeuren en er verandert veel! Wij hebben alle details voor je op een rijtje gezet.
Sony heeft inmiddels alle huidige PS Plus en PS Now abonnees via e-mail geinformeerd over wat de wijziging voor hen gaat betekenen. Ook heeft Sony al bekendgemaakt dat PS Plus abonnees kunnen upgraden naar PS Plus Extra of PS Plus Premium, als ze dat willen.
Dit waren onze verwachtingen voor de line-up van PS Plus Essential in juni 2022. Wat hopen jullie dat Sony voor de PS Plus abonnees in petto heeft in juni? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties